Tuoktis galima ir mero kabinete

Tuoktis galima ir mero kabinete

Klaipėdos valdžios planai perkelti Klaipėdos civilinės metrikacijos skyrių iš jau gerokai pasenusio pastato į miesto rotušę, kur dabar įsikūręs miesto meras, greit gali būti įgyvendinti.

"Jei yra norinčių miesto rotušėje tuoktis jau šiomis dienomis, kol nėra įrengta tam reikalinga infrastruktūra, santuokos įregistravimui siūlau naudoti mano kabinetą. Tokį pasiūlymą šiandien pateikiau ir Civilinės metrikacijos skyriaus vedėjai. Tačiau leisiu sau pajuokauti, kad tai nereiškia, jog aš įsipareigoju tapti etatiniu liudininku, ar pabroliu", - penktadienį kalbėjo miesto meras Vytautas Grubliauskas.

Žinia, Civilinės metrikacijos skyriaus pastatas šiai dienai yra Aplinkos ministerijos turto balanse, o santuokų rūmuose vykstančių funkcijų užtikrinimas yra Teisingumo ministerijos žinioje.

"Siekiame, kad anksčiau ar vėliau prestižinėje miesto vietoje esantys dabartiniai Santuokų rūmai taptų miesto turtu. Tačiau Teisingumo ministerija visai pagrįstai kelia klausimą, o kur tuo metu bus atliekamos tos funkcijas, kurias dabar užtikrina Civilinės metrikacijos skyriaus personalas. Todėl mes ir siūlome perkelti tas funkcijas į miesto rotušę. Panašu, kad po susitikimų su Teisingumo ir Aplinkos apsaugos ministrais pagaliau pavyko iš mirties taško išjudinti Klaipėdos santuokų rūmų perdavimą Savivaldybės žinion", - kalbėjo V. Grubliauskas.

Jo duomenimis, ateityje planuojama ne tik į rotušę perkelti Civilinės metrikacijos administraciją, bet ir santuokos ceremonijoms paskirti rotušėje esančią karalienės Luizės salę, prieš tai ją atitinkamai sutvarkius.

Kas būtų įkurdinta dabartiniame santuokų rūmų pastate, pasak mero, dar anksti prognozuoti.

"To pastato panaudojimas jau būtų mūsų rūpestis. Tačiau žinant, kaip šiai dienai savivaldybei pavaldžios įstaigos yra išsimėčiusios po miestą, manau, būtų logiška jas sutalpinti į kiek galima mažiau pastatų. Neatmesčiau galimybės, kad į dabartines Civilinės metrikacijos administracijos patalpas būtų perkelti Viešojo skyriaus darbuotojai", - svarstė V. Grubliauskas.

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder