Tvarkytis galima visą gegužę

Tvarkytis galima visą gegužę

Nors nuo akcijos "Darom" praėjo jau dvi savaitės, klaipėdiečiai ir toliau kviečiami švarintis, nes nemažai numatytų teritorijų akcijos metu taip ir nepavyko sutvarkyti. Beje, kai kurias teritorijas gali tekti tvarkyti iš naujo, nes surinktos šiukšlės taip ir liko neišvežtos.

Kai balandžio 21-ąją visoje Lietuvoje vyko švaros akcija "Darom", joje entuziastingai dalyvavo ir Klaipėdos Dragūnų kvartalo gyventojai. Tačiau jų surinktos kelios krūvos šiukšlių maišų sėkmingai pragulėjo dvi savaites ir niekas neatvažiavo jų išvežti. Talkoje dalyvavę žmonės ėmė apgailestauti, kad jų darbas gali nueiti perniek.

Pasiteiravus akcijos organizatorių, kodėl ne visos surinktos šiukšlės buvo išvežtos operatyviai, paaiškėjo, kad šioje situacijoje kalti patys gyventojai, nes jie šiukšles padėjo ne ten, kur buvo suplanuota, tad natūralu, kad vežėjai jų tiesiog nematė.

"Mes šiemet kaip tik džiaugėmės, kad didžioji dalis šiukšlių buvo išvežta labai operatyviai - dar tą patį šeštadienį. Tačiau, žinoma, kai talkoje dalyvauja nuo 6 tūkst. iki 10 tūkst. žmonių, gali įvykti mažų nesklandumų. Po akcijos sulaukėme dviejų skambučių, kad vežėjai neišveža šiukšlių. Minėtas Dragūnų kvartalo atvejis - trečias. Labai gerai, kad žmonės informuoja, nes būtų gaila, jei jų triūsas ir pastangos nueitų perniek. Jei dar kur nors Klaipėdoje guli surinktos šiukšlės, tikimės sulaukti tokios informacijos. Vežėjams jau pranešėme, kur Dragūnų kvartale ieškoti surinktų šiukšlių, ir jos bus išvežtos netrukus", - žadėjo "Darom 2012" Klaipėdos regiono vadovė Vilma Grigišaitė-Tamolienė.

Be kita ko, ji sakė sulaukusi ne vieno klaipėdiečio pageidavimo pratęsti tvarkymo akciją, nes esą ne visi turėjo galimybes sudalyvauti "Darom". Pasak V. Grigišaitės-Tamolienės, tvarkytis dar galima visą gegužę.

"Visi, kas nori susitvarkyti savo aplinką, gali kreiptis į Savivaldybės Miesto tvarkymo skyrių, kad gautų maišų, pirštinių ir suorganizuotų šiukšlių išvežimą", - minėjo viena iš akcijos organizatorių.

Klaipėdoje šiemet akcijos "Darom" metu buvo numatyta sutvarkyti 52 teritorijas, tačiau šiukšlės buvo surinktos tik 34-ose. Iš viso Klaipėdos mieste surinkta 18,2 tonos, o Klaipėdos apskrityje - 200 tonų šiukšlių.

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder