Valdininkai atsitvers nuo miestiečių

Valdininkai atsitvers nuo miestiečių

Didžiąją dalį paslaugų perkėlusi į viešąją erdvę bei įdiegusi vieno langelio lankytojų aptarnavimo principą Klaipėdos miesto savivaldybė visiškai atsitvers nuo klaipėdiečių.

Jau šį rudenį uostamiesčio merijos pirmajame aukšte įdiegti lankytojų terminalą, kurio ekrane pateiktame meniu interesantai galės pasirinkti norimą paslaugą. Toliau juos iš eilės priims pirmame aukšte prie kompiuterių sėdintys tarnautojai. Viskas. Čia klaipėdiečių kelionė ir baigsis, kadangi durys į kitus kabinetus ir kitus aukštus jiems bus užrakintos.

Taip esą bus užkirstas kelias į šį pastatą patekti korupcijai.

Su skyrių vadovais eiliniai miestiečiai galės susitikti tik iš anksto užsirašę į priėmimą, o viešus savivaldybės tarybos posėdžius stebėti galės tik užsiregistravusieji, kuriuos iki salės palydėtų specialiai tam paskirtas darbuotojas.

Šie pokyčiai, pasak Vieno langelio ir elektroninių paslaugų skyriaus vedėjos Linos Kryževičienės, skatins gyventojus naudotis elektroninėmis paslaugomis. "Tam mes kitąmet baigiame įgyvendinti projektą, pagal kurį beveik visas teikiamas paslaugas perkelsime į elektroninę erdvę. Įdiegta eilių valdymo sistema ir informacijos bei paslaugų teikimas sukoncentruotas "viename langelyje" sudarys galimybę miestiečiams visą informaciją gauti vienoje vietoje", - pasakojo L. Kryževičienė.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder