Vėtra Šilutėje vartė medžius, 1 500 rajono gyventojų liko be elektros

Vėtra Šilutėje vartė medžius, 1 500 rajono gyventojų liko be elektros

Anot Šilutės rajono savivaldybės administracijos Civilinės ir priešgaisrinės saugos skyriaus vedėjo Romualdo Renčeliausko, nors vėjas pirmadienio naktį buvo įsismarkavęs net iki 31 metro per sekundę, tačiau didesnių eibių pamario krašto gyventojams nepridarė, neskaitant tų 1500, kuriems per audrą buvo nutrauktas elektros energijos tiekimas.

Šilutės hidrometeorologų duomenimis, visą savaitgalį kraštą košęs vėjas pradėjo stiprėti sekmadienio vakare, nuo 21 val., o tarp pirmos ir trečios nakties jau buvo fiksuojamas uraganinis – 31 m/s greitis. Tačiau vėliau jis pamažu ėmė silpnėti: 5 val. vėjo greitis besiekė 25 m/s, o dar po trijų valandų susilpnėjo iki 19 m/s.

Pirminiais duomenimis, anot R. Renčeliausko, didesnių sugriovimų ir gyventojų aukų krašte pavyko išvengti.

Uraganinis vėjas Šilutėje privartė šiek tiek medžių. Apie 9 val. Šilutės seniūno pavaduotojas Algirdas Ivanauskas jų jau buvo priskaičiavęs bemaž 10, neskaitant virtuolių istoriniame miesto parke, kurie šiuo metu mažiausiai trikdo miesto gyvenimo ritmą.

Prieš vidurdienį patikslintais duomenimis, pirmadienio naktį Šilutės rajone vėjas išvertė iš viso beveik 60 pavienių medžių, o Šilutės miškų urėdijos miškuose – apie 500, lengvai apgadinta 11 pastatų.

Pašyšių kaimo ganyklose (Juknaičių sen.) uragano neišgyveno penkios karvės.

Lietuvoje dėl uraganinio vėjo be elektros liko iš viso apie 60 tūkst. gyventojų, gelbėtojai kviesti 145 kartus.

"Šilutės ETA žinios"

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder