Vienas baudžia, kitas išteisins

Vienas baudžia, kitas išteisins

Redakcija dažnai sulaukia gyventojų skundų, kad uolūs ir paraidžiui Vietinės rinkliavos taisykles išmokę transporto kontrolieriai palieka raginimus susimokėti net ir leidimus nustatytoje zonoje automobilius laikyti teisę turintiems klaipėdiečiams.

Vieną antradienio rytą prie savo automobilio priėjusi klaipėdietė Dalia B. (pavardė redakcijai žinoma) nustėro - už valytuvo buvo užkištas raginimas iki vakarykštės dienos vidurnakčio sumokėti vietinę rinkliavą. Moterį šis įvykis pribloškė todėl, kad ji turi Klaipėdos savivaldybės administracijos leidimą automobilį laikyti būtent šioje vietoje.

"Leidimą laikau ties priekiniu stiklu. Tiesa, tik pusė jo matyti, tačiau arčiau priėjus galima nesunkiai perskaityti ir automobilio numerį, ir adresą. Skambinau į "Klaipėdos keleivinį transportą", tačiau jie sakė, kad niekuo negali padėti", - piktinosi klaipėdietė.

Moteris stebėjosi, kad kontrolierius nematė leidimo ir jame užrašytų duomenų.

VšĮ "Klaipėdos keleivinis transportas" direktorius Gintaras Neniškis mūru stojo už savo darbuotoją ir prisiekinėjo, kad jis pasielgė teisingai.

"Jei gyventojui išduoto leidimo nesimato arba jis blogai matomas, taip pažeidžiami rinkliavos nuostatai. Juose aiškiai yra parašyta, kad leidimas ir jame nurodyti duomenys turi būti aiškiai matomi. Tad jei gyventoja nesumokėjo rinkliavos iki nurodyto termino, jos byla bus perduota savivaldybės Viešosios tvarkos skyriui. O tuomet jau nuo konkretaus darbuotojo priklausys, ar gyventojai rikės mokėti administracinę baudą, ar ne", - aiškino G. Neniškis.

Kristina Vintilaitė, Viešosios tvarkos skyriaus vedėja, išgirdusi aprašytąją istoriją, atsiduso.

"Jei mūsų pareigūnas gaus kontrolierių surašytą patikrinimo aktą, kils būtinybė surinkti ir papildomus įrodymus. Aišku, gyventojos bus paprašyta pateikti leidimą. Jei klaipėdietė jį turės, tai administracinės bylos teisena nebus pradėta", - paaiškino pareigūnė.

Anot jos, savivaldybės Tarybos patvirtintos taisyklės yra labai griežtos. Jei būtų vadovaujamasi tik jomis, į redakciją kreipusi Dalia B. būtų nubausta.

"Tačiau yra teismų praktika, kuri stipriai koreguoja taisykles. O mes remiamės ir teismų praktika, todėl šiuo atveju gyventojai bauda neturėtų būti skirta", - paaiškino K. Vintilaitė.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder