Vilnietė poilsiautoja nebesupranta tvarkos Palangoje

Vilnietė poilsiautoja nebesupranta tvarkos Palangoje

Vilnietė Marija, atvykusi poilsiauti į Palangą, skundžiasi priversta klausyti nuo ryto iki vakaro greta poilsio namų esančioje statybų aikštelėje burzgiančios sunkiosios technikos ir zujančių statybininkų.

Moters teigimu, ji, kaip ir kiti poilsiautojai, moka pinigus, todėl tikisi ramybės. Vilnietė domėjosi, ar statybos neturėtų vykti rudenį ir pavasarį, kuomet kurortai apytuščiai, o vasara turėtų būti skirta poilsiui.

Palangos miesto savivaldybės administracijos Viešosios tvarkos skyriaus vyriausiosioji specialistė Inga Šileikienė portalui lrytas.lt paaiškino, jog Palangos miesto savivaldybė yra patvirtinusi triukšmo prevencijos taisykles, vadovaujantis kuriomis Palangoje kontroliuojamas statybų keliamas triukšmas.

Ar laikomasi taisyklių, prižiūri savivaldybės Viešosios tvarkos skyrius ir Palangos miesto policijos komisariatas.

Nesilaikant taisyklių, taikoma administracinė atsakomybė – bauda nuo aštuoniasdešimt iki trijų šimtų eurų. Šiemet Palangos miesto savivaldybės Viešosios tvarkos skyrius yra gavęs maždaug 10 Palangos miesto gyventojų ir svečių skundų dėl triukšmo.

Palangos miesto savivaldybės teritorijoje statybos gali vykti nuo gegužės 15 d. iki rugsėjo 15 d. – darbo dienomis nuo 9 val. iki 19 val., o nuo rugsėjo 16 d. iki gegužės 14 d. – darbo dienomis nuo 8 val. iki 20 val. Statybų, remonto, rekonstrukcijos ar kitokia veikla šeštadieniais ir sekmadieniais bei švenčių dienomis draudžiama.

Palangos miesto savivaldybės Viešosios tvarkos specialistai patikrino Neringos g. 40 vykdomas statybas, dėl kurių skundėsi kurorto svečiai, tačiau, teigiama, jog taisyklių pažeidimų nenustatyta.

Specialistai pasikalbėjo su statybų priežiūrą vykdančiu bendrovės „Megos investicijos“ darbų vadovu G. N., jis supažindintas su galiojančiomis taisyklėmis ir įpareigotas jų laikytis.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder