Vingiuotas kelias į paskutinę gyvenimo stotelę

Vingiuotas kelias į paskutinę gyvenimo stotelę

Iš anksto vietą amžinajam poilsiui Lėbartų kepinėse pasiruošusi ir Anapilin jau iškeliavusi klaipėdietė gali būti palaidota prie neatpažintų bei giminių užmirštų žmonių. Tokia tvarka.

Valentina Gariačeva (gim. 1943 m.), kaip ir ne vienas garbaus amžiaus žmogus, iš anksto ruošėsi paskutinei kelionei. Jos valia buvo atgulti šalia Lėbartų kapinėse palaidotos motinos - tvarkingo kapo plotas yra gana didelis, vietos dar vienam karstui jame tikrai užtektų. Klaipėdietė pasirūpino, kad ant paminklo gimdytojai būtų iškaltas ir jos vardas, gimimo data bei atvaizdas: buvo įsitikinusi, jog bus palaidota būtent čia. Tačiau karstas su šiomis dienomis mirusios V. Gariačevos palaikais gali būti užkastas kiek toliau nuo šios vietos - plote, kuriame žmonės laidojami už valstybės lėšas.

Moters gyvybė užgeso slaugos ligoninėje, iki mirties ji gyveno Klaipėdos nakvynės namuose. Kadangi nė vienas velionės giminaitis neatsirado, namų darbuotojai policijos užklausė artimųjų paieškos, bet ir teisėsaugininkai šių nerado. Gavus tai patvirtinančią pažymą nutarta V. Goriačevą laidoti neatpažintiems giminių užmirštiems mirusiesiems skirtame plote.

Ši žinia sujaudino su mirusiąja artimai bendravusią ir jos gyvenimo istoriją puikiai žinančią draugę Stefaniją Kazakevičienę.

"Valentina nebuvo valkata ar girtuoklė, todėl nesinorėtų, kad ji atgultų vietoje, kur laidojami tokie asmenys. Ji turi giminaičių Sankt Peterburge, gal šie kada nors atsilieps. Taip, tvarka yra, tačiau ar tokiu atveju biurokratija svarbiau?", - klausė klaipėdietė.

Pagal nustatytą tvarką, kai velionį laidoja privatus asmuo galioja vienos, kai savivaldybė - kitos sąlygos. Jos numato, jog moteris greta motinos atgultų tik tuo atveju, jeigu atsirastų asmuo, kuris prisiimtų atsakomybę už iš valstybės skirtą pašalpą palaidoti V. Goriačevą. Kitu atveju tuo pasirūpins savivaldybė, bet karstas bus užkastas kitame plote.

Velionės kūnas šiuo metu dar saugomas vienoje iš laidojimo paslaugas teikiančioje įmonėje, savivaldybės Kapinių priežiūros tarnybos atstovai teigė dar nesulaukę leidimo moters laidoti iš policijos.

"Mes taip pat jaučiamės labai nesmagiai ir vis dar ieškome galimybių, kad moteris būtų palaidota greta motinos - gal kasnors sutiks tuo pasirūpinti", - sakė tarnybos vadovė Zita Stankienė.

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder