Visuomeninė abrakadabra: piketas dėl piketų

Visuomeninė abrakadabra: piketas dėl piketų

Trečiadienį kai kurie Klaipėdos visuomenininkai bandė įrodinėti, kad uostamiesčio savivaldybėje šeimininkauja Aleksandro Lukašenkos pasekėjai.

Būtent taip kelių nevyriausybinių organizacijų atstovai įvertino savivaldybės pasiūlymą pageidaujamiems nuolat rengti piketus pasirinkti kitą vietą - esą toks siūlymas yra "antausis demokratijai ir susirinkimų laisvei".

Išnagrinėjęs prašymą dėl mitingų prie savivaldybės pastato Liepų gatvėje rengimo, savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Viačeslavas Karmanovas sambūrio rengėjams atsakė, jog "nėra galimybės sutalpinti 40 mitinguotojų nekeliant pavojaus jų pačių ir miestelėnų saugumui", mat jie rengiami tuo metu (per pietų pertrauką), kai mieste padidėja transporto ir pėsčiųjų srautai.

Todėl savivaldybės administracija pranešė pažymėjimo dėl suderinto susirinkimo vietos, laiko ir formos organizatoriams neišduosianti. Pasiūlyta pasirinkti kitą vietą - prie Biržos tilto esančio "Arkos" paminklo.

"Dvidešimt metų buvome čia, Liepų gatvėje, net 200 žmonių susirinkdavo, būdavo leista savo nuomonę išsakyti įvairių visuomeninių organizacijų atstovams. Tad kas atsitiko, kad mums buvo nurodyta kita vieta?" - klausė viena iš piketų iniciatorių Virginija Jurgilevičienė.

Trylikos mitinguotojų išėjusi pasitikti savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotoja Alina Velykienė nieko nesuprato: "Tai kur problemos? Nesuprantu, kur mitingo idėja? Tai - eilinis mitingas? Jeigu jums rūpi kokie nors klausimai, užeikite pasikalbėti į mano kabinetą - kam tie mitingai?"

Valdininkė piketuotojams patarė, kad bent jau anksčiau vykusių piketų plakatus vertėtų atnaujinti.

Tvarką saugoję policijos pareigūnai pareiškė pastabų piketo dalyviams, esą trukdžiusiems pravažiuoti automobiliams.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder