Visuotinė apklausa sudomino tik saujelę

Visuotinė apklausa sudomino tik saujelę

Klaipėdiečiai vangiai atsišaukė į politikų raginimą sudalyvauti visuotinėje apklausoje - preliminariais duomenimis, savo nuomonę pareiškė maždaug 1 proc. uostamiesčio gyventojų. Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas vadina tai prisvilusiu blynu ir svarsto, kad politikams būtų neetiška manipuliuoti nepavykusios apklausos rezultatais.

Vakar buvo paskutinė diena, kai klaipėdiečiai galėjo sudalyvauti visuotinėje gyventojų apklausoje ir pareikšti savo nuomonę šešiais politikams rūpimais klausimais.

Vienas iš jų - kaip reikėtų vadinti per Klaipėdą tekančią upę: Dane ar Dange. Taip pat buvo domimasi, ar klaipėdiečiai pritaria suskystintųjų gamtinių dujų terminalo įrengimui prie Kiaulės Nugaros, giliavandenio uosto statybai jūroje ties Melnrage, Atgimimo aikštės teritorijos atnaujinimui įrengiant požeminę automobilių stovėjimo aikštelę, automobilių skaičiaus miesto centre ribojimui bei aukštybinių pastatų Melnragėje statybai.

"Jau skaičiuojame rezultatus, nors duomenys dar gali plaukti iki 24 valandos. Kol kas negaliu pakomentuoti, kokie atsakymai buvo pateikti, tačiau tendencijos tokios - tie, kurie apklausos anketą pildė internetu, buvo nusiteikę pozityviau. Tie, kurie atsakinėjo raštu buvo nusiteikę negatyviau", - vakar sakė Klaipėdos savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotoja Alina Velykienė.

Jos duomenimis, apklausoje iki gegužės 22 d. dalyvavo 1445 balsavimo teisę turintys Klaipėdos miesto gyventojai. Iš jų 408 apklausos anketą užpildė internetu, o 1 037 - raštu. Pastarasis skaičius dar gali keistis, nes, pasak A. Velykienės, vakar į savivaldybę anketos dar plaukė.

Kitaip tariant - apklausoje dalyvavo per 1 proc. Klaipėdos gyventojų. Tam, kad politikai vadovaujantis apklausos rezultatais būtų įpareigoti priimti vienokį ar kitokį sprendimą, savo nuomonę turėjo pareikšti bent 15 proc. klaipėdiečių.

Meras V. Grubliauskas sako apgailestaujantis, kad miestiečiai nepasinaudojo puikia proga pareikšti savo nuomonę, tačiau, pasak jo, alkūnių dėl to nereikėtų nusigraužti, juo labiau atsisakyti minties dar kada nors surengti panašią apklausą.

"Net ir tuo atveju, jei apklausa būtų pavykusi - ji būtų tik rekomenduojamojo pobūdžio. Nors šis blynas ir prisvilo, visi turėsime iš ko pasimokyti, nes organizuojant tokias apklausas tikrai yra ką tobulinti. Pirmiausia, politikai turėtų gerai pagalvoti, kaip reikia formuluoti klausimus, kad jie žmonėms būtų aktualūs. Taip pat teko girdėti, kad buvo įvairių trikdžių organizaciniame darbe - strigo serveriai, žmonės skundėsi, kad jiems nepavyko patekti į bibliotekas ar savivaldybę, kad pareikštų savo nuomonę... Galbūt tie trikdžiai labai ir nenulėmė apklausos rezultatų, tačiau to tikrai neturi būti", - sakė V. Grubliauskas.

Meras, be kita ko, svarstė, kad motyvacija dalyvauti šioje apklausoje miestiečiams būtų didesnė tuomet, jei jie tikrai žinotų, kad politikai tikrai atsižvelgs į jų išsakytą nuomonę ir ji neliks tik gražiu skimbtelėjimu.

"Dabar, mano nuomone, politikams būtų nekorektiška manipuliuoti tais menkais rezultatais, nes apklausa kaip ir nepavyko", - sakė V. Grubliauskas.

PO SENOVEI. Matyt, Danės upės pavadinimas dar kurį laiką nesikeis - nepaisant to, kokiu pavadinimu per Klaipėdą tekančią upę pageidavo vadinti visuotinėje apklausoje dalyvavę klaipėdiečiai, į jų nuomonę politikai neprivalės atsižvelgti. Martyno VAINORIAUS nuotr.

Savivaldybės administracija per 5 dienas privalo apibendrinti apklausos rezultatus ir pateikti juos miesto Tarybai. Tad belieka laukti, kaip artėjančiame miesto Tarybos posėdyje į saujelės entuziastingų klaipėdiečių atsakymus sureaguos kiti politikai.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder