Žada kiemuose užlopyti dar daugiau duobių

Žada kiemuose užlopyti dar daugiau duobių

Uostamiesčio valdininkai žada skirti dar papildomai 300 tūkst. litų, už kuriuos bus sutvarkyti daugiabučių namų kiemai.

Šiemet kiemams lopyti iš miesto biudžeto buvo skirta tik 135 tūkst. litų, už kuriuos Danės, Liepų, Nidos, Sausio 15-osios, Statybininkų bei Debreceno gatvėse esančių daugiabučių namų kiemuose buvo užlopytos duobės.

Pasak savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vedėjos Irenos Šakalienės, kadangi iš Lietuvos automobilių kelių direkcijos lėšų pavyks padengti gatvių valymo bei kelių ženklinimo darbus - sutaupytas lėšas nuspręsta skirti ktiems kiemams tvarkyti.

"Jei miesto taryba pritars, šiemet iš biudžeto planuojame skirti dar 300 tūkst. litų duobėms kiemuose lopyti. Už šias lėšas bus tvarkomi kiemai ir pietinėje ir šiaurinėje miesto dalyje. Užregistruotų duobių kiemuose yra tiek, kad vien šiemet reikėtų 1,2 mln. litų", - sakė I. Šakalienė.

Paprašius pavardinti, kurių gatvių gyventojai dar šiemet gali tikėtis lygesnių kiemų, I. Šakalienė paminėjo Naikupės, Naujakiemio, Mogiliovo, Sportininkų, Debreceno, Švyturio gatves bei Taikos prospektą.

Daugiausiai pinigų duobėms kiemuose lopyti buvo skirta 2006 metais. Tuoemt tam buvo išleista net 3,5 mln. litų, tačiau ir tuomet nebuvo sutvarkyti visi kiemai. Tais pačiais metais buvo sudarytas duobėtų kiemų sąrašas.

"Tebedirbame vis pagal tą patį sąrašą. Netvarkomos duobės turi tendenciją didėti, be to vis atsiranda naujų, o pinigų skiriama vis mažiau ir mažiau", - sakė I. Šakalienė.

Praėjusiais metais duobėms kiemuose lopyti buvo skirta tik 150 tūkst. litų.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder