Žaidimų aikštelės sulauks pinigų

Žaidimų aikštelės sulauks pinigų

Šią vasarą Klaipėdoje planuojama suremontuoti dar 7 vaikų žaidimų aikšteles daugiabučių namų kiemuose. Valdininkai tikina, kad laimingųjų sąrašas vis koreguojamas, todėl vengia jį viešinti.

Vaikų žaidimų aikštelėms daugiabučių namų kiemuose tvarkyti iš miesto biudžeto šiemet skirta 31 tūkst. litų. Už šią sumą nuspręsta sutvarkyti dar 7 aikšteles, tiek pat jų buvo sutvarkyta ir praėjusiais metais.

"Kokie buvo atrankos kriterijai? Tiesiog ankstesniais metais, kai aikštelių netvarkėme, į savivaldybę kreipdavosi gyventojai ir papasakodavo apie prastą žaidimų inventoriaus būklę jų kieme. Visų šių žmonių skundus fiksuodavome, ir susidarė nemenkas sąrašas. Iš jo šiemet ir atrinkome septynias, kurios, mūsų nuomone, labiausiai reikalauja remonto", - komentavo Miesto ūkio departamento direktorius Liudvikas Dūda, pripažinęs, kad atranka priklausė nuo pačių gyventojų aktyvumo.

Pasak jo, planuojama numatytose aikštelėse pastatyti bent po porą žaidimų įrenginių.

Šiuo metu vyksta procedūros, kad būtų paskelbtas konkursas darbininkams parinkti.

Nors prieš porą savaičių jau buvo paviešintas laimingųjų kiemų sąrašas, kur planuojama sutvarkyti žaidimų aikšteles (buvo teigiama, kad atnaujintomis aikštelėmis šią vasarą galės džiaugtis Debreceno g. 38, Mogiliovo g. 6, Kuncų g. 11, Brožynų g. 9, Budelkiemio g. 15, Panevėžio g. 11, Smiltelės g. 10 ir Nidos g. 50 gyventojai), tačiau dabar savivaldybės Butų ir energetikos skyriaus vedėjas Algis Gaižutis užsiminė, kad jis nėra galutinis.

"Dar anksti viešinti sąrašą, nes įsakymas dėl sąlygų dar tebėra derinamas, gali kas nors pasikeisti. Dalis anksčiau įvardytų adresų, mano žiniomis, keisis, todėl geriau neskubėti jų viešinti, kad nesukeltume nereikalingo žmonių pasipiktinimo", - kalbėjo A. Gaižutis.

Preliminariais skaičiavimais, anot L. Dūdos, šiuo metu reikėtų tvarkyti mažiausiai 35 vaikų žaidimų aikšteles, tačiau šis skaičius esą nėra galutinis.

"Yra ir kita problema - kai kurios aikštelės, kurias sutvarkome iš miesto biudžeto lėšų ir perduodame prižiūrėti namų ūkį administruojančioms bendrovėms, paliekamos likimo valiai. Gyventojai skundžiasi, kad namų valdos nesugeba net smėlio pavasarį atvežti. Šis požiūris turėtų keistis. Namų ūkį administruojančios bendrovės turėtų pasirūpinti, kad smėlio dėžėse būtų vaikams su kuo žaisti. Juk nesunku atvežti už 200-300 litų smėlio ir susirinkti iš visų gyventojų kad ir po 20 centų", - svarstė L. Dūda.

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder