Žuvų aukciono direktoriaus į darbą negrąžino

Žuvų aukciono direktoriaus į darbą negrąžino

Uostamiesčio apylinkės teismas antradienį atmetė iš posto išversto Klaipėdos žuvų aukciono direktoriaus 68 metų Vaidučio Marcinkėno skundą bei prašymą grąžinti jį į darbą.

Šešerius metus bendrovei Klaipėdos žuvininkystės produktų aukcionas vadovavęs V. Marcinkėnas iš darbo atleistas buvo prieš keturis mėnesius. Jis yra įsitikinęs, kad tai padaryta neteisėtai.

Visgi teisėja Giedrė Seselskytė nusprendė, kad Akcinių bendrovių įstatymas nebuvo pažeistas, tad aukciono Stebėtojų taryba turėjo teisę atleisti V. Marcinkėną.

Šis yra sakęs, kad buvo išmestas neva be jokių motyvų, paskirtas žemės ūkio ministro, o atleistas Stebėtojų tarybos - esą vieną dieną atvažiavo trys žmonės ir pasakė, kad direktoriaus paslaugų nebereikia.

"Žinoma, kad netikėtas toks teismo sprendimas. Reikės perskaityti jį ir, manau, sprendimą skųsime aukštesnės instancijos teismui. Mano tikslas nėra prisiteisti už priverstinę pravaikštą neišmokėtą algą, net nežinau, kokia ten suma būtų: noriu įsitikinti, ar Lietuvoje galioja teisėtumas", - antradienį "Vakarų ekspresui" sakė V. Marcinkėnas.

Jis teigė, esą Stebėtojų tarybos nariai priekaištavo, kad direktorius nemoka užsienio kalbų, nebuvo išplėsta aukciono veikla Europos rinkoje, kas, anot V. Marcinkėno, yra netiesa.

Beje, jis buvo įvardijęs ir kitą priežastį, kodėl buvo atleistas: tai teisminis ginčas su Žemės ūkio ministerija, kurios vadovas Kazys Starkevičius pernai pasirašė įsakymą dėl iš aukciono į valstybės biudžetą grąžinamų 5,6 mln litų ES paramos. Neva statant aukcioną buvo padaryta viešųjų pirkimų pažeidimų.

V. Marcinkėnas minėtą ministro įsakymą apskundė, o teismas konstatavo, kad aukcionas neprivalo grąžinti ES pinigų, nes nebuvo jokių pažeidimų.

Atleistasis aukciono direktorius Klaipėdos miesto apylinkės teismo sprendimą gali apskųsti per 30 dienų.

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder