Sprinterė Sonata Tamošaitytė Londone sieks patekti į pusfinalį

Sprinterė Sonata Tamošaitytė Londone sieks patekti į pusfinalį

Lietuvos rekordininkė bėgikė Sonata Tamošaitytė, nepaisant birželio mėnesį varžybose Maskvoje patirtos traumos, Londono olimpinėse žaidynėse sieks iškopti į pusfinalį.

Birželio viduryje vykusiose "Kremliaus taurės" taurės varžybose sprinterė nebaigė distancijos, nes pasitempė kojos raumenį.

"Anksčiau nebuvau patyrusi jokių rimtesnių traumų, o tada iš karto pajaučiau didelį skausmą ir beveik negalėjau paeiti. Situacija atrodė tokia rimta, kad nuogąstavau, ar apskritai galėsiu toliau sportuoti. Laimei, trauma nebuvo labai sunki ir po gydomųjų procedūrų bei pratimų kurso netrukus vėl galėjau tęsti treniruotes", - 100 m barjerinio bėgimo rungtyje startuosianti sprinterė.

Dėl traumos sportininkė daugiau nebedalyvavo jokiose varžybose ir visą laiką skyrė pasiruošimui olimpinėms žaidynėms.

"Manau, kad reabilitacija po traumos buvo sėkminga, todėl neatsisakau anksčiau sau išsikelto tikslo - patekti į savo rungties pusfinalį. Atiduosiu visas jėgas, kad pasirodyčiau kuo geriau", - sakė S. Tamošaitytė.

24-erių sportininkė olimpiadoje dalyvaus pirmą kartą.

Geriausią šio sezono rezultatą bėgikė pasiekė Šveicarijoje. Ji distanciją įveikė per 13,17 sek. Lietuvos rekordą (13,10 sek.) S. Tamošaitytė pasiekė 2009 metais ir pakartojo 2011-aisiais.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder