Lietuvos vyrų krepšinio rinktinė šiandien žada paspausti gazą

Lietuvos vyrų krepšinio rinktinė šiandien žada paspausti gazą

Pasaulio čempionatui besirengiantys Lietuvos krepšininkai draugiškame turnyre Seule sutriuškino Pietų Korėjos bei Angolos rinktines, bet treneris Dainius Adomaitis ir žaidėjai buvo nepatenkinti pirmosiomis rungtynių pusėmis. Šiandien vyks paskutinis kontrolinis mačas. Susitikime su Čekijos nacionaline komanda lietuviai nori žaisti agresyviai nuo pirmųjų minučių.

Turnyro šeimininkus korėjiečius mūsų krepšininkai nugalėjo 86:57, o Angolos rinktinę - 91:56. Rungtynių scenarijai abiem atvejais buvo labai panašūs. Lietuviai nesugebėdavo nutolti pirmoje mačo pusėje, bet spurtuodavo po pertraukos, o ketvirtajame kėlinyje užbaigdavo triuškinimą.

Persikėlus į Aziją, rinktinę veikė aklimatizacija, salėje buvo labai karšta, o rungtynėse su korėjiečiais mūsiškius stebino ir teisėjų sprendimai. Už reakciją į juos D.Adomaitis gavo techninę pražangą.

Taigi, nepaisant didelio taškų skirtumo, išbandymų netrūko. Dar vienu išbandymu tapo Domanto Sabonio ir Mariaus Grigonio apsinuodijimas. Abu krepšininkai praleido susitikimą su korėjiečiais, bet Domantas žaidė su Angola.

„Nežinau, kas atsitiko. Gal kažką suvalgiau ir skrandžiui nepatiko“, - sakė D.Sabonis. Atsistoti ant kojų jam leido grikių dieta. „Mažai valgiau, jėgų nėra daug, bet, manau, viskas bus gerai.

Prieš rungtynes su korėjiečiais šiek tiek pykino. Šiandien - jau ne. Pailsėjau, davė vaistų, valgiau paprastą maistą - tik grikius. Šiandien viskas buvo gerai“, - po mačo su Angola pasakojo aukštaūgis.

M.Grigonis per antrąsias turnyro rungtynes liko viešbutyje. „Daktarai atliko Mariaus skrandžio nuotraukas ir pasitvirtino, kad jam yra skrandžio uždegimas, kuris trunka 5-6 dienas. Gydymas yra geras, jį reikia tęsti ir tikimės, kad rungtynėse su čekais jis grįš į rikiuotę, pažais bent kažkiek laiko“, - vylėsi D.Adomaitis.

Tai, kad teisėjai ir susitikime su Angola leido žaisti kietai, lietuviams nepatiko. „Korėjiečių komisaras atėjęs į viešbutį aiškino, kad pas juos taip traktuojamos taisyklės, leidžiama taip žaisti.

Gal mums patiems reikia labiau prisitaikyti. Tik nesinori, kad kažkas patirtų traumą, net ir nedidelę“, - teigė D.Adomaitis. „Galėjo būti kitaip. Rungtynės yra draugiškos ir niekas nenori gauti traumų. Teisėjai turėtų padėti, bet yra, kaip yra“, - pridūrė D.Sabonis.

Kad ir kiek veiktų aklimatizacija, kad ir kaip dirbtų teisėjai, lietuviai sutinka, jog mieguistos rungtynių pradžios yra nepateisinamos. „Šiandien (sekmadienį - red. past.) buvo gal pirma diena, kai nesijaučiau kaip sapne.

Nesinori tuo teisintis, reikia save priversti „išmušti“ tą nuovargį, būti agresyviems nuo pradžių. Reikia pripažinti, kad Angola nėra pats stipriausias varžovas ir kitos komandos už tokį mieguistumą, derinių neišpildymą baus labiau“, - svarstė kapitonas Mantas Kalnietis.

„Matėme dvi skirtingas rungtynių puses. Pirmoje pusėje mūsų judėjimas buvo 60-70 proc. nuo maksimumo, o antroje pusėje viskas vyko tokiu greičiu, kokio norime, - po mačo su Angola kalbėjo D.Adomaitis. - Nesinori teisintis aklimatizacija. Kitas rungtynes turime nuo pat pirmos sekundės žaisti taip, kaip šįkart žaidėme nuo trečiojo ketvirčio. Yra sunkios dienos, bet reikia įdėti daugiau valios pastangų.

Tai ir pamatėme trečiojo kėlinio pradžioje. Kiekvienas žaidėjas buvo žymiai agresyvesnis ir to užteko. D.Sabonis tvirtino, kad rungtynėse su čekais rinktinė bandys nuo pirmų minučių „varyti visu gazu“.

Paklaustas, kas susitikime su Angola nudžiugino, D.Adomaitis akcentavo drausmingą žaidimą antroje pusėje: „Kas buvo gero? Keturios klaidos antroje pusėje. O pirmoje pusėje įžaidėjai padarė šešias klaidas, keturias iš jų - aikštelės viduryje. Turime eliminuoti tokius momentus.“

Čekai Seule taip pat pasiekė dvi pergales. Jie 84:65 nugalėjo Angolą ir 97:89 įveikė Pietų Korėją. Lietuvių rungtynės su čekais prasidės šiandien 12 val. ir tai bus paskutinis mūsiškių kontrolinis mačas. Po jo D.Adomaitis turėtų paskelbti galutinį 12-uką.

Tarp 14 kandidatų mažiausiai šansų turi įžaidėjas Žygimantas Janavičius, kuris nebuvo registruotas rungtynėms su Angola.

Po šio susitikimo D.Adomaitis teigė, kad 12-ukas dar nėra aiškus: „Visi duoda atsakymus aikštelėje, o mums reikia galvoti.“ Treneris neslėpė, kad mačuose su Pietų Korėja ir Angola gerus atsakymus davė Arnas Butkevičius.

Puolėjas abejose rungtynėse pasirodė aikštelėje trečiajame kėlinyje ir prisidėjo prie rinktinės spurtų.

Pasaulio čempionatas Kinijoje prasidės rugpjūčio 31 d., o lietuviai pirmąsias rungtynes su Senegalu žais rugsėjo 1 d.

Paskutinis kontrolinis mačas su Čekijos nacionaline rinktine bus transliuojamas tiesiogiai per TV3, šiandien 12 val.

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder