Baltųjų rūmų gydytojas: D. Trumpas nebėra viruso nešiotojas

Baltųjų rūmų gydytojas: D. Trumpas nebėra viruso nešiotojas

JAV prezidentas Donaldas Trumpas nebėra viruso nešiotojas, praėjus devynioms dienoms po to, kai jam buvo nustatyta COVID-19 liga, šeštadienio vakarą pranešė Baltųjų rūmų gydytojas Seanas Conley'is.

„Džiaugiuosi galėdamas pranešti, kad prezidentas ne tik atitinka CDC (Ligų kontrolės centro) saviizoliacijos baigimo reikalavimus, bet ir pagal šiuo metu pripažįstamus standartus, kaip rodo jo šio ryto COVID-19 PGR mėginiai, nebėra viruso nešiotojas, jis nebegali užkrėsti kitų“, – pranešime teigė S. Conley'is.

S. Conley'is, kuris anksčiau buvo apkaltintas skaidrumo trūkumu, teigė, kad jau praėjo 10 dienų nuo to laiko, kai D. Trumpui pasireiškė pirmieji simptomai.

Tyrimo rezultatai rodo, kad virusas „šiuo metu aktyviai nebesidaugina“ ir virusų kiekis D. Trumpo organizme mažėja, sakė medikas, tačiau nepasakė, kad D. Trumpas pasveiko ir viruso nebeturi.

Nors manoma, kad sveikstantys žmonės su mažiau virusų organizme nebegali užkrėsti kitų, tačiau medikų bendruomenė dar neišsiaiškino, kiek virusų organizme turintis žmogus tampa viruso nešiotoju.

S. Conley'is teigė, kad D. Trumpui nėra pakilusi temperatūra, o simptomai gerėja. Medikas taip pat tvirtino reguliariai atliksiantis prezidento apžiūras, šiam sugrįžus „prie aktyvaus veiklų tvarkaraščio“.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder