D. Trumpas konservatorių susitikime pasakys pirmą po savo kadencijos pabaigos kalbą

D. Trumpas konservatorių susitikime pasakys pirmą po savo kadencijos pabaigos kalbą

Buvęs JAV prezidentas Donaldas Trumpas vėliau šį mėnesį pasakys kalbą politikos konservatorių susitikime Orlande Floridoje, šeštadienį sakė apie šiuos planus informuotas šaltinis.

Tai bus pirma ilga jo vieša kalba po sausio 20-osios, kai jis paliko Baltuosius rūmus. Ji numatyta sekmadienį, vasario 28 dieną, per Konservatorių politinio veiksmo konferenciją (CPAC) – vieną didžiausių JAV politikos konservatorių metinių susitikimų.

D. Trumpas „kalbės apie Respublikonų partijos ateitį ir konservatorių judėjimą“, naujienų agentūrai AFP sakė šaltinis.

Pasak jo, eksprezidentas taip pat turėtų ginčyti dabartinio prezidento Joe Bideno „katastrofišką amnestijos ir sienų politiką“.

D. Trumpas, kuriam buvo surengta precedento neturinti antra apkalta už jo vaidmenį kurstant JAV Kapitolijaus užpuolimą sausio 6 dieną, vis dėlto išlieka didelė JAV politikos jėga.

Trys ketvirtadaliai respublikonų nori, kad D. Trumpas vaidintų svarbų vaidmenį partijoje, rodo šią savaitę atlikta Kvinipiakų universiteto apklausa.

Po to, kai sausio 20-ąją nenoromis išvyko iš Baltųjų rūmų ir nusileido J. Bidenui, nors nuolat kartojo savo nepagrįstus pareiškimus, kad iš jo buvo pavogta rinkimų pergalė, D. Trumpas laiką leidžia savo privačiame kurorte „Mar-a-Lago“ Floridoje.

Netekęs savo „megafono“ tviterio jis šią savaitę dalyvavo jam palankiose kabelinių televizijų programose. Kraštutinių dešiniųjų kanalui „Newsmax“ jis kalbėjo apie galimybę ateityje vėl siekti politinio posto.

„Dar nepasakysiu, bet turime milžinišką paramą. Ir aš matau apklausų skaičius, kurie yra labai aukšti. – kalbėjo D. Trumpas. – Tarkim, kažkam surengiama apkalta – paprastai tavo skaičiai smuktų, jie subliūkštų kaip balionas. Tačiau skaičiai labai geri, labai aukšti.“

Galbūt pateikdamas užuominą, ko galima tikėtis per CPAC, D. Trumpas antradienį paskelbė pareiškimą, kuriuo užsipuolė Senato respublikonų mažumos lyderį Mitchą McConnellą, kuris griežtai priekaištavo buvusiam prezidentui, nors balsavo už jo išteisinimą dėl maišto kurstymo.

„Respublikonų partija niekada nebegalės būti gerbiama ar stipri su tokiais politiniais „lyderiais“ kaip senatorius Mitchas McConnellas, – sakoma D. Trumpo pareiškime. – Mitchas yra paniuręs, piktas ir nesišypsantis politikierius, ir jei respublikonų senatoriai liks su juo, jie ir vėl nelaimės.“

J. Bidenas, kuris stengiasi kovoti su COVID-19 pandemija ir ekonomine krize, vengia kalbėti apie D. Trumpą ir sykį jį pavadino „tuo buvusiu žmogumi“.

Jo Demokratų partijos nariai Kongrese pristatė įstatymo projektą, kuriuo būtų atvertas kelias į pilietybę 11 mln. dokumentų neturinčių imigrantų. Tai panaikintų griežtą D. Trumpo politiką.

Kažkiek prieglobsčio prašytojų, daugiausia iš Centrinės Amerikos, kurie valdant D. Trumpui buvo priversti laukti Meksikoje, nagrinėjant jų paraiškas taip pat pradėjo atvykti į JAV.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder