Il­giau­sias til­tas iš stik­lo. Išdrįs­tumė­te pe­rei­ti?

Il­giau­sias til­tas iš stik­lo. Išdrįs­tumė­te pe­rei­ti?

Pa­na­šu, kad Ki­ni­ja nie­kaip ne­ga­li savęs su­lai­ky­ti nuo il­giau­sių pa­sau­lio tiltų konst­ra­vi­mo ir naujų re­kordų sie­ki­mo. Ša­ly­je at­si­ra­do dar vie­nas stik­li­nis til­tas. Jis nu­kon­ku­ra­vo iki šiol re­kor­di­niu lai­kytą 488 metrų il­gio Hon­gya Val­ley tiltą. Nau­ja­sis sta­ti­nys yra il­giau­sias til­tas, pa­sta­ty­tas nuo 2011 metų.

Naujas pasaulio rekordininkas nusidriekęs per Lianjiang upę. Dar vasarą jis buvo atidarytas oficialiai – liepos 18 d. Šis naujasis tiltas iš stiklo siekia 526 metrus ir atsidūrė Gineso rekordų knygoje kaip ilgiausias pasaulyje. Didingas milžinas virš upės pakilęs 204 metrus.

Projekto autorius – Džedziango universiteto Architektūros dizaino ir tyrimų institutas. Dėl raudonų tilto bokštų statinys atrodo ne tik ryškiai, bet ir išsiskiria iš aplinkos, kurioje vyrauja žalia ir mėlyna spalvos.

Stiklinis tiltas, anot kūrėjų, gali atlaikyti 500 žmonių vienu metu. Jo konstrukcijos tvirtumas buvo išbandytas net 4 tonas sveriančia transporto priemone.

Tiesa, toli gražu ne kiekvienas žmogus galėtų ryžtis juo praeiti. Tiems, kurie nori adrenalino ir neturi akrofobijos (aukščio baimės), po tiltu veriasi stulbinantys upės vaizdai. O jūs ar išdrįstumėte?

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder