JAV demokratai savo kandidate į viceprezidento postą oficialiai nominavo K. Harris

JAV demokratai savo kandidate į viceprezidento postą oficialiai nominavo K. Harris

JAV demokratai savo kandidate į viceprezidento postą lapkritį vyksiančiuose rinkimuose oficialiai nominavo senatorę Kamalą Harris.

„Aš skelbiu, kad Kamala Harris išrinkta demokratų kandidate į viceprezidento postą“, - trečiadienio vakarą partijos suvažiavime, kuris daugiausiai vyksta virtualiai, pareiškė partijos pirmininkas Bennie‘is Thompsonas.

Savo kandidatu į prezidentus demokratai antradienį oficialiai nominavo 77-erių Joe Bideną. Šis praėjusią savaitę paskelbė, kad renkasi K. Harris savo kandidate į viceprezidentus. Tai istorinis sprendimas. Pergalės atveju 55-ejų senatorė taptų pirmąja moterimi ir pirmąja juodaode viceprezidento pareigose.

Savo kalboje Vilmingtone K. Harris trečiadienio vakarą pasakė iki šiol svarbiausią kalbą savo politinėje karjeroje. Ji su vilties ir vienybės žinute ragino amerikiečius balsuoti už J. Bideną. „Turime išsirinkti prezidentą, kuris duos kažką kito, kažką geresnio, - kalbėjo politikė. – Prezidentą, kuris sutelks mus visus – juodaodžius, baltaodžius, lotynų amerikiečius, azijiečius ir čiabuvius, kad turėtume ateitį, kurios visi norime“. Ji pridūrė: „Kovokime su viltimi“.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder