Nuo šiol „Ryanair“ keleiviai į tualetą galės eiti tik su įgulos leidimu

Nuo šiol „Ryanair“ keleiviai į tualetą galės eiti tik su įgulos leidimu

Dėl koronaviruso grėsmės stiprinant apsisaugojimo priemones, „Ryanair“ keleiviams gali tekti prašyti įgulos narių pasinaudoti tualetu.

Portalo BBC teigimu, atšaukus tam tikrus apribojimus ir oro uostuose sustiprinus saugumo priemones, „Ryanair“ ketina nuo liepos 1 d. atnaujinti 40 proc. savo skrydžių. Avialinijos ketina vėl vykdyti per 1 tūkst. skrydžių per dieną, taip iš esmės atkuriant prieš COVID-19 pandemiją buvusias skrydžių kryptis.

Tarp kitų įvedamų naujų taisyklių yra reikalavimas keleiviams ir įgulai būti užsidengus veidus bei skrydžio metu keleiviams atsiskaityti tik kortele.

Eilės prie tualeto bus griežtai uždraustos skrydžio metu, todėl dėl galimybės atlikti gamtinius reiklaus keleiviai turės klausti įgulos narių.

„Ryanair“ taip pat prašys savo keleivių užsiregistruoti į skrydį iš anksto internetu ir su savimi turėti mažiau daiktų, taip pat atsisiųsti savo laipinimo korteles į išmaniuosius telefonus.

Vos atvykus į oro uostą, visiems keleiviams bus tikrinama temperatūra ir terminale, ir lėktuvuose, jie privalės dėvėti veido kaukes.

Kompanija tvirtina, kad savo lėktuvuose jie naudoja panašius oro filtrus kaip ir ligoninių reanimacijos skyriuose, o visi lėktuvo vidaus paviršiai kiekvieną naktį būna dezinfekuojami.

Nuo kovo mėnesio, kai buvo įvesti kelionių apribojimai, „Ryanair“ vykdė tik 30 skrydžių per dieną tarp Airijos, Jungtinės Karalystės ir Europos. 

Atstumo palaikymas „yra nereikalingas“

„Ryanair“ vadovas Michaelis O'Leary‘is, kuris praėjusį mėnesį teigė, kad idėja palikti vidurinę sėdynę tuščią yra „idiotiška“, dabar tvirtino, jog mėgins šią vasarą parduoti kiek įmanoma daugiau bilietų.

„Šis verslas veikia tik tada, kai mes galime išparduoti kiek įmanoma daugiau vietų, kiek įmanoma daugiau skrydžių, – laidai „BBC Breakfast“ teigė M. O'Leary‘is. – Mes suprantame, kad liepą ir rugpjūtį skrydžių apkrova bus mažesnė nei įprastai, todėl mums nereikalingas atstumų palaikymas.“

„Didžiosios Britanijos valdžia jau išleido rekomendaciją, kad vietose, kur atstumo palaikymas yra negalimas, reikia dėvėti veido kaukes. Tai yra efektyvesnė priemonė apsisaugoti nuo COVID-19 plitimo nei kitos priemonės kaip 14 dienų izoliacija, kurios vis tiek niekas neprižiūrės“, – tvirtino „Ryanair“ vadovas. 

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder