Kim Jong Unas paragino „paspartinti“ pasirengimą karui

Spėliojama, kad mirė Šiaurės Korėjos lyderis Kim Jong Unas

Pasirodo vis daugiau gandų, kad Šiaurės Korėjos lyderis Kim Jong Unas mirė arba yra labai sunkios būklės. Tokią informaciją skelbia tokie leidiniai kaip „Forbes“, „New York Post“, remdamiesi šaltiniais Šiaurės Korėjoje.

Anksčiau buvo skelbta, kad režimo lyderiui buvo atlikta operacija. Honkongo televizijos kanalas HKSTV skelbia, kad Kim Jong Unas jau yra miręs.

Tokią informaciją kanalas platina remdamasis savo šaltiniais, kuriuos įvardija kaip „labai patikimus“.

Šiaurės Korėja šeštadienį minėjo 88-ąsias šalies ginkluotųjų pajėgų įkūrimo metines, tačiau iškilmėse Kim Jong Unas nedalyvavo. Ir tai tik dar labiau pakurstė kalbas apie lyderio mirtį.

Kim Jong Unas balandžio 15 dieną nedalyvavo savo velionio senelio, Šiaurės Korėjos įkūrėjo Kim Il Sungo gimimo metinių minėjime. Tai svarbiausia nacionalinė šventė komunistinėje Šiaurės Korėjoje.

Dėl to ir kilo įtarimų dėl jo sveikatos būklės.

Pietų Korėjos žiniasklaida anksčiau pranešė, kad Kim Jong Unui balandžio 12 dieną buvo atlikta „širdies ir kraujagyslių sistemos procedūra“. Tai padaryti buvo nuspręsta dėl Šiaurės Korėjos lyderio pomėgio daug rūkyti, nutukimo ir persidirbimo.

Pastarąjį kartą Kim Jong Unas Šiaurės Korėjos žiniasklaidoje pasirodė balandžio 11 d. Kim Jong Uno dingimas iš pirmųjų valstybinės žiniasklaidos puslapių dažnai pakursto spėliones ar gandus apie jo sveikatą.

2014-aisiais jis beveik šešias savaites buvo dingęs iš viešojo gyvenimo, o tada pasirodė viešumoje ramsčiuodamasis lazda.

Pietų Korėjos žvalgybos tarnyba tąsyk pranešė, kad Šiaurės Korėjos lyderiui pašalinta kulkšnies cista. Kai Kim Jong Uno tėvas Kim Jong Ilas nedalyvavo parade, kuriame 2008 m. buvo minimas Šiaurės Korėjos 60-metis, pasklido gandai, kad jo sveikata bloga.

Galiausiai buvo atskleista, kad Kim Jong Ilas patyrė insultą, vėliau jo sveikata tik blogėjo iki mirties 2011 metais.

Kim Jong Unui nebuvo nė 30 metų, kai 2011-ųjų pabaigoje jis paveldėjo valdžią iš savo tėvo Kim Jong Ilo.




Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder