Kadangi šį sykį stengsimės neapsiriboti tomis kavinėmis, kurios yra arčiau darbo vietos, o kiek labiau išplėsti lankytinų vietų geografinį žemėlapį - vojažą nusprendėme pradėti nuo garsiosios "Medinavos".
Pietauti atvykome artėjant 13 val. ir nustebome, kad kavinė visiškai tuščia. Dvi padavėjos sėdėjo prie durų ir akivaizdžiai nuobodžiavo. Vertinant tai, kad kavinė yra pakankamai geroje vietoje - žmonių judėjimas čia gana didelis, tušti kavinės stalai nenuteikė maloniai.
Kavinės atmosfera galbūt tinkamesnė vakariniam pasisėdėjimui. Dienos šviesoje aplinka niūroka, interjeras - niekuo neišsiskiriantis, o stalus puošiančios plastikinių gėlių puokštelės atrodo pigiai. Juolab kad už kelių žingsnių, ant šaligatvio, sėdi krūva močiučių ir pardavinėja margaspalvių gėlių puokštes.
Beje, prasčiausiai atrodo tualetas. Daug ką pasako tai, kad viename iš moterų tualetų nuplėštas dangtis ir užkištas už vamzdžio...
Dienos pietų pasiūlymai kreidele surašyti lentoje. Vakar "Medinavos" virėjai savo lankytojams siūlė dvi dienos sriubas - šviežių kopūstų (4 Lt) ir trintą šparagų sriubą (5 Lt) bei porą antrųjų patiekalų - kotletus (8 Lt) ir balandėlius (10 Lt). Pasirinkimas nedidelis, nes abu patiekalai pagaminti iš faršo.
Nusprendėme paragauti trintos šparagų sriubos ir balandėlių. Kolega pasirinko kopūstų sriubą. Aptarnavusi maloni mergina pasiteiravo, ar norėsime duonos, nes ji kainuoja papildomai 50 centų. Kolega nusprendė paišlaidauti.
Trinta šparagų sriuba galėjo vadintis kaip tik nori - identifikuoti, kurios daržovės išvirtos ir sutrintos, skonio receptoriai nepajėgė. Jei nebūtų dubenėlyje zigzagu išraitytas grietinėlės šleifas, sriubą būtų galima rekomenduoti dietininkams dėl prėskoko skonio. Prie sriubos patiekta pora skrudintų baltos duonos trikampėlių. Porcija gana didelė, tačiau reziuomuojant - kokybės ir kainos santykis neadekvatus.
Kolega tuo tarpu gyrė kopūstų sriubą ir kirto ją prisikąsdamas juoda duona.
Belaukiant antro patiekalo netikėtai žvilgsnis nukrypo į pintinėlę, kur sudėta duona. Teko nemaloniai suraukti nosį - likęs paskutinis juodos duonos gabalėlis buvo supelijęs. Kolega susizgribo, kad jis valgydamas ir plepėdamas net nepažiūrėjo, ką deda į burną.
"Labai atsiprašome, tikrai nepastebėjau. Atrodo, kad duona buvo šviežia... Buvo... Tuomet mes neįskaičiuosime 50 centų į jūsų sąskaitą", - atsiprašė padavėja, kai parodėme pelėsį.
Pripažinsime - į atneštą balandėlių porciją jau žiūrėjome įtariai. Ar tikrai kaltas pelėsis, kiek sugadinęs apetitą, ar tai, kad balandėliai buvo neapkepti ir valgyklinio skonio, o bulvės visiškai šaltos, valgėme labiau iš pareigos. Vienintelis šio patiekalo pliusas - didelė porcija. Tačiau juk kartais geriau mažiau, bet skaniau...
Per tą laiką, kol valgėme, daugiau nė vienas lankytojas net neįkišo nosies. Belieka pasidžiaugti gana malonia padavėja, kurios vardo, deja, nesužinojome, nes ji nebuvo prisisegusi identifikavimo kortelės, tačiau visa kita ateiti pavalgyti kitą dieną į "Medinavą" visgi nepaskatino.
Pagarbiai V. V. (kavinėse lankausi iš anksto nepranešęs ir už maistą visada susimoku pats)
Įvertinimas (vidurkis) - 2,5 šaukšto
Maistas - 1 šaukštas
Aptarnavimas - 4 šaukštai
Aplinka - 2 šaukštai
Dienos pietūs (15 Lt):
* Trinta šparagų sriuba, patiekta su skrudinta balta duona
* Balandėliai, patiekti su virtomis bulvėmis, marinuotais agurkais, salotos lapu.
Rašyti komentarą