Nesvetingi svečių namai

Nesvetingi svečių namai

"Vakarų ekspresas" atnaujino žurnalistinį tyrimą: kasdien lankomės įvairiose uostamiesčio maitinimo įstaigose - žinoma, iš anksto nepranešę ir nesusitarę, o savo įspūdžius ir vertinimus pateikiame mūsų skaitytojams. Vertiname, kaip įprasta, penkių balų, šiuo atveju - šaukštų, sistema.

Šį kartą pietauti keliavome į Tilžės gatvėje įsikūrusių svečių namų "Aismarės" kavinę. Tiek patys svečių namai, tiek baras yra uždarame kiemelyje. Tai - pliusas, mat kitaip pietauti tektų prie pat gatvės.

Dar prie kiemelio vartų radome lentelę su kreida užrašytu dienos pietų meniu. Galėjome rinktis iš šiupininės ir trintos pomidorų sriubos. Abi kainavo po 3 litus. Blyneliai su varške ir viena iš sriubų kainavo 9 litus, sriuba bei kepti cepelinai - 10 litų, o prie sriubos pasirinkus jautieną su mocarelos sūriu pietūs atsieitų 11 litų.

Kiemelyje - keli mediniai stalai su suolais. Pietų čia jau laukė keletas žmonių. Ant stalų meniu neberadome, o kol pasiekėme vietą, visus perskaitytus patiekalus spėjome pamiršti, todėl padavėjai viską teko kartoti iš naujo.

Pasirinkau trintą pomidorų sriubą ir jautieną. Pirmiausia ant stalo atkeliavo krepšelis su dviem gabaliukais duonos ir įrankiai. Sriubos teko šiek tiek palaukti ir ją galų gale atnešė nelabai karštą. Dubenėlis vidutinio dydžio, sriuba normalaus skonio, tiršta.

Baigdamas valgyti sriubą ištiesiau ranką antrojo duonos gabalėlio, pagardinto sėklomis, link ir ant jo aptikau pelėsį. Pelėsio dėmelė nedidelė, tačiau vis vien nemalonu. Apie tai pranešiau priėjusiai padavėjai, tačiau vietoj atsiprašymo sulaukiau tik burbtelėjimo: "Juk vakar kepta." Tiesa, jau suvalgęs sriubą sulaukiau dar vieno krepšelio su duona.

Netrumpai laukti teko ir antrojo patiekalo. Nieko, turėjome laiko aptarti supelijusios duonos temą. Kai ant stalo atkeliavo lėkštė su kepta jautiena, pirmasis prunkštelėjo mano kolega, vėliau prie jo prisijungiau ir aš. Keptas jautienos gabalėlis savo dydžiu priminė žuvies pirštelį. Matyt, kad klientai nesijuoktų vos padavėjai atnešus patiekalą, kietokas kepsnelis užklotas milžinišku pomidoro gabalu, ant kurio palydyta šiek tiek mocarelos sūrio. Pagalvojau, kad esu pats kaltas, jei tikėjausi už 11 litų gauti ir sriubos, ir padorų jautienos kepsnį.

Jautienos "pirštelis" patiektas su keptomis bulvėmis ir dviejų rūšių salotomis. Bulvės akivaizdžiai arba keptos kelis kartus, arba šildytos mikrobangų krosnelėje. Paviršius apskrudęs, susiraukšlėjęs ir tąsus, o vidus keisto skonio. Per prievartą suvalgiau vieną bandydamas išsklaidyti abejones, tačiau kitą teko palikti lėkštėje. Reikalo neišgelbėjo net ir padoriai patiektos salotos.

Nors pietūs ir nenusisekė, nuotaiką pakėlė tai, jog lauke švietė saulė, todėl vėjo neužpučiamame kiemelyje, papuoštame įvairiais augalais, pasijutome lyg vasarą. Tiesa, pliki mediniai stalai ir suolai susižavėjimo nesukėlė, todėl išeidamas įkišau nosį ir į baro vidų. Patalpa nedidelė, tačiau gana šviesi, su provanso stilių primenančiais baldais, tualetas tvarkingas. Nieko ypatingo, tačiau ir nieko blogo. Vis dėlto, čia nėra taip gražu, kad ryžtumėmės dar kartą išbandyti pietų meniu.

Pagarbiai V. V. (kavinėse lankausi iš anksto nepranešęs ir už maistą visada susimoku pats)

Įvertinimas (vidurkis) - 2 šaukštai

Maistas - 1,5 šaukšto
Aptarnavimas - 2 šaukštai
Aplinka - 2,5 šaukšto

Dienos pietūs (11 Lt):
* Trinta pomidorų sriuba
* Jautiena su mocarela

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder