Skonio reikalas: Kaip sugadinti gerą vietą?

Skonio reikalas: Kaip sugadinti gerą vietą?

Labai paprasta - pakeisti šeimininkus. O dar blogiau, jei naujieji šeimininkai tikisi išplaukti ant anksčiau toje vietoje buvusios maitinimo įstaigos šlovės ir patys nededa papildomų pastangų, kad pritrauktų klientus. Šitaip toli nenuplauksi.

Teatro aikštė neabejotinai gali tituluotis auksine vieta restoranams ir kavinėms įsikurti, jau vien dėl čia migruojančių turistų srautų. Tačiau ir tokioje vietoje nuostabią vasarišką dienos popietę, pasirodo, įmanoma sugebėti nepritraukti lankytojų.

Vietoje jau legenda tapusio restorano "La Cle", į kurį norint patekti pietų metu tekdavo net užsiregistruoti iš anksto, dabar įsikūrusios kavinės "Dilema" lauko terasa vakar pietų metu buvo tuštut tuštutėlė. Vėjai švilpavo ir kavinės viduje. Nežinau tiksliai, ką keitė interjere naujieji šeimininkai, tačiau viskas atrodo žiauriai prastai, palyginti su "La Cle" variantu.

Lauke likę tie patys staliukai ir kėdės, bet va jaukumo - nė kvapo. Atsisėdę bandėme spėlioti, kas ištaisytų padėtį, bet tai - jau ne mūsų darbas. Galų gale, aišku viena - jei kavinėje jautiesi kaip tas Pauliaus Širvio vienišas lietuviškas beržas, apie kokį jaukumą galima kalbėti?

Negi žmonės čia nevalgo vien dėl to, kad ši kavinė neturi dienos pasiūlymų?

"Nepradėkite iš karto nuo kritikos, bandykite rasti gerų dalykų", - studijų laikais mokė mus vienas geras dėstytojas. Pabandom. Nors pagrindiniame meniu išvardintų patiekalų kainos nemenkos (sriubos 6-10 Lt, salotos 8-20 Lt, kepsniai 20-37 Lt), gerai paieškojus, galima rasti ir dienos pietų kainas atitinkančių patiekalų. Be to, maloniai nustebino, kad šioje kavinėje galima rasti ir išskirtinių patiekalų. Pavyzdžiui, jogurtinės sriubos su agurkais.

"Kaip šaltibarščiai, tik be burokėlių", - toks buvo labai jaunos padavėjos paaiškinimas, kai dėl visa ko paklausiau, ar ši sriuba bus šalta, nes virtų agurkų nebenoriu.

Nevykęs paaiškinimas, nes atnešta sriuba labiau primena graikišką "Tzatziki" padažą, tik labiau praskiestą, o ne lietuviškus šaltibarščius: labai smulkiai tarkuoti agurkai, užpilti jogurtu, pridėta žalumynų ir gausiai graikinių riešutų, pagardinta aliejumi. Tačiau skonis, dievaži, - tobulas. Kita vertus, 8 litus kainuojanti sriuba privalo būti skani.

O štai šalia sriubos atnešta ryškiai oranžinės spalvos bandelė jau pradėjusi džiūti. Pyktelėjau, nes ši smulkmena kaipmat sugadino tobulos sriubos įvaizdį.

Ar esate kur nors Klaipėdoje valgę vaflių su "gril" vištiena ir sūrio įdarais? Aš dar ne, todėl pagalvojau, kad ši kavinė galėtų vien dėl tokio įdomesnio vaflių pateikimo traukti lankytojus. Bet netraukia, nors tu ką. Imame tuos vaflius ir žiūrime, kur šuo pakastas.

"Minkštutėliai belgiški vafliai." Skamba gražiai. Bet vaizdas atrodo prastai. Nei jie minkštutėliai, nei jie gražūs, nei jie skanūs. Kai kurie jų lyg ir iškepę, o kitiems akivaizdžiai trūko kepimo - "lepioškos" ir tiek. Mažučiai vištienos gabaliukai tarp vaflių atrodė visai neblogi, bet štai kaimietiškas rožinis padažas, paprastai daromas iš majonezo ir kečupo, užgožė visą skonį.

Ne, šiais vafliais klientų nepritrauksi, nors jie ir nebrangūs. Kartą paragavęs, antrą kartą jų nebeužsakyčiau.

Už keistus pietus sumokėjau 16 litų. Negaila buvo vien dėl gaivios jogurtinės sriubos, kuri buvo itin tinkama karštai vasaros dienai. Visgi vien sriuba lankytojų nepriviliosi, juolab kad ir karštų dienų pas mus ne tiek ir daug.

Tad, kai kitą kartą iškils dilema, kur pietauti - ko gero, šios kavinės net neprisiminsiu.

Įvertinimas - 3 šaukštai

Maistas - 3 šaukštai
Aptarnavimas - 3 šaukštai
Aplinka - 3 šaukštai

INFORMACIJA

Dienos pietūs (16 Lt):


* Gaivi jogurtinė sriuba su agurkais (8 Lt)


* Vafliai su "gril" vištiena, salotų lapais, pomidorais ir sūriu (8 Lt)

Pagarbiai - V. V.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder