Skonio reikalas: Mankšta žandikauliams

Skonio reikalas: Mankšta žandikauliams

Nors į kinišką virtuvę nespjaunu, Kretingos gatvėje esančiame kinų restorane, ko gero, daugiau apsilankyti nebeteks.

Suviliojo ir nuvylė - tokie buvo vakarykščiai dienos pietūs. Važiuojant pro šalį Kretingos gatve iš toli švietė kinų restorano reklaminis plakatas, kad čia dienos pietus galima gauti nuo 9,5 Lt.

Vien tai, kad šis restoranas įsikūręs prie pat gatvės, nieko gero nežadėjo. Pravažiuojančių mašinų burzgimo nesulaikė nei tvora, nei žaliuojanti augmenija, kurios lauko terasoje buvo apstu. Ko gero, vienintelis dalykas šioje maitinimo įstaigoje ir džiugino akį - gausybė gėlių ir žalumos.

Visa kita tikrai nepretenduoja į aukščiausius įvertinimus. Ne pirmos jaunystės lietuviški mediniai stalai ir suolai išrikiuoti trinkelėmis klotame kieme. Geriau po kojomis nežiūrėti, nes vietomis trinkelės išmargintos purvinomis dėmėmis. Tokios paprastai lieka, jei ką netyčia išpili lauke ir palieki nuplauti motulei gamtai. Visą terasą dengia geltonos spalvos reklaminis tentas, tad akivaizdu, kad gamta čia taip ir neturėjo galimybės apsiliuobti.

Taip, kiniškų akcentų šioje kaimiškos lietuviškos stilistikos terasoje galima aptikti - kabo keli raudonieji kiniški žibintai, ant stalų stovi tradiciniai kiniški užpilai, šalia įprastų įrankių duoda ir lazdeles.

Padavėja, vilkinti meksikietišką tekilą reklamuojančiais marškinėliais, kiek nustebo, kai paklausėme, kokia dienos sriuba.

"Kiniška", - net nusikvatojo.

Šitiek ir patys galėjome įtarti, tad klausiamo žvilgsnio nenuleidome.

"Su agurkais", - pridūrė ir mums kaipmat pasidarė aiškiau.

Su agurkais tai su agurkais, nors turiu pripažinti, kad šildyto šviežio agurko skonis man nėra vienas maloniausių. Tačiau ne vien dėl tų agurkų sriuba mano simpatijų nepelnė. Skystame buljone be agurkų plaukiojo dar keletas grybų, kopūsto, buvo matyti maltos mėsos užuominų. Tačiau nei skonio, nei estetikos.

Antram patiekalui pasirinkau traškią saldžiarūgštę vištieną "Guo bao". Nežinau, kaip kas įsivaizduoja žodį "traškus maistas", bet tikriausiai jis niekam nesiasocijuoja su žodžiais "kietas", "neįkandamas". Būtent tokia buvo šios virtuvės traški vištiena.

Porcija tikrai didelė ir atrodė labai simpatiškai, bet vos tik kandau pirmą vištienos kąsnį, iškart supratau, kad pietūs žlugę. Matyt, virėjui beriant krakmolą ant vištienos gabaliukų sudrebėjo ranka. Ir taip dešimt kartų. Apvalkalas - kaip akmuo. Įkąsti, žinoma, įmanoma, bet žandikauliais darbuotis reikėjo ne juokais. O liūdniausia tai, kad dėl viso to nublanko ir puikiai paruošti ryžiai, ir gardus saldžiarūgštis padažas.

Tik įpusėjus valgyti pradėjo troškinti ir šis jausmas neapleido dar keletą valandų popiet. Žinoma, išgerti keletą papildomų stiklinių vandens karštą dieną - nieko blogo, bet kai šitaip organizmas reaguoja į maistą, sutikite, - nieko gero.

Beje, pietaujant pernai rugpjūtį ir ragaujant tą pačią vištieną "Guo bao" ji buvo tikrai traški! Tada visą reikalą smarkiai gadino beskonės morkos ir agurkai.

Dienos pietūs kainavo 11,99 Lt, be sriubos buvo galima pavalgyti ir už 9,50 Lt, kaip ir viliojo reklama. Vertinant porcijų dydį, kainos tikrai nedidelės. Bet juk svarbu ne tik gausiai prikišti skrandį?

Taip pat galima pastebėti, kad per nepilnus metus šis kinų restoranas padarė pažangą bent jau vienoje srityje - padavėja atnešė kasos čekį, skirtingai nei jos kolegė, aptarnavusi pernai.

Dienos pietūs (11,99 Lt)

Sriuba su šviežiais agurkais


Traški saldžiarūgštė vištiena "Guo bao"

Įvertinimas (vidurkis) 2 šaukštai

Maistas 2 šaukštai
Aptarnavimas 2 šaukštai
Aplinka 2 šaukštai

V. V.

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder