Audrius Petrošius: "Naujausias mano gurmaniškas atradimas - svirpliai"

Audrius Petrošius: "Naujausias mano gurmaniškas atradimas - svirpliai"

Didžiausiame Vakarų Lietuvos dienraštyje "Vakarų ekspresas" tęsiame rašinių ciklą su rubrika: "Miesto tarybos naujokai". Joje kamantinėjame pirmą kartą politikos virtuvėje atsidūrusius klaipėdiečius. Šiandien mūsų pašnekovas - miesto tarybos narys Audrius Petrošius.

Trumpai apie save.

Esu jaunas tėtis, mylintis vyras. Užaugau Klaipėdoje, baigiau dabartinę Vydūno gimnaziją. Visada domėjausi politika, todėl be to, kad Vilniaus universitete mokiausi teisės, taip pat studijavau Klaipėdos universitete politikus mokslus.

Sėkmingai baigęs abejas studijas, nusprendžiau, kad, renkantis tarp šitų dviejų miestų, Klaipėda laimi be konkurencijos - džiaugiuosi tokiu pasirinkimu ir galimybe dirbti miestiečių labui.

Už kokią konrečią veiklą esate atsakingas miesto taryboje?

Esu miesto plėtros ir strateginio planavimo komiteto narys, taip pat priklausau kontrolės komitetui, jaunimo reikalų tarybai bei smulkaus ir vidutinio verslo tarybai.

Ar jau apsipratote miesto Tarybos nario kėdėje ir kokie pirmųjų metų darbo įspūdžiai?

Pirmi metai prabėgo labai greit, tačiau įvykių nutiko labai daug. Rinkimuose dalyvavęs komiteto sudėtyje, dirbant pamačiau, kad vis tik artimiausi veiklos principai su kita politine jėga - konservatoriais.

Kiek laiko, Jūsų manymu, reikia norint rimčiau susipažinti su miesto tarybos nario darbu?

Manau, kad žmogus mokosi tol, kol kvėpuoja. Man garbė mokytis iš tokių patyrusių politikų, kokie atstovauja konservatorių frakcijai. Meluočiau, jeigu sakyčiau, kad darbo tikrai labai daug. Tačiau man jis įdomus. O kai įdomu, tai laikas atiduodamas darbui praranda prasmę.

Klaipėdoje nebeliko nei 150 tūkstančių gyventojų. Ar turite planų, kaip sustabdyti klaipėdiečių emigravimą iš miesto?

Labai svarbu ne tik užtikrinti aukštojo ir aukštesniojo mokslo lygmenį, bet taip pat ir galimybę normaliam pragyvenimo lygiui Klaipėdos mieste po studijų. Šiuo metu uždarbis Klaipėdoje, vis dar labai skiriasi nuo sostinės, todėl negalime tikėtis, kad Klaipėdoje liks gyventi tie, kas dar tik pradeda savo savarankišką gyvenimą, ieško būsto, kuria šeimas.

 

 

Manau, kad taip pat reikėtų užtikrinti dar didesnį lengvai pasiekiamų turizmo krypčių srautą. Šiuolaikiniai žmonės mėgsta keliauti, turi daug verslo ryšių užsienyje, todėl susisiekimas trumpiausiu keliu - labai svarbus.

Ar Jus, pasukusį politiko keliu, palaiko artimųjų ratas, ar kartais kyla ginčų, diskusijų ir nesutarimų su namiškiais?

Džiaugiuosi, kad šeima mane palaiko. Matau, kaip išgyvena, jeigu kas nors nesiseka, tačiau tai mano ramybės oazė. Artimųjų šypsenos yra mano gyvenimo variklis.

Ar jau galvojate apie galimybę dalyvauti rinkimuose ir į kitos kadencijos miesto tarybą?

Visada planuoju savo veiklas. Manau, kad laukia daug ir gražių darbų, bei idėjų įgyvendinimo, todėl džiaugsiuosi, jeigu miestiečiai kituose rinkimuose, įvertindami jau nuveiktus darbus, patikės atstovavimą jiems ir dar vienai kadencijai.

Kokius seniai pamirštus darbus namie pavyko nuveikti karantino metu?

Gana greitai prisitaikiau prie nuotolinio darbo pobūdžio, todėl iš esmės, niekas pernelyg nepasikeitė. Vis dar nerandu laiko pertvarkyti seniai užmirštus darbus buityje, tačiau džiaugiuosi, kad galiu daugiau laiko skirti sūnui, stebėti jo dienos ritmą.

 

Asmeninio archyvo nuotr.

Koks Jūsų hobis ir laisvalaikis?

Mėgstu žvejoti. Ramybė ir kantrybės ugdymas man - asmeninis iššūkis. Tikiuosi, jau greit turėsiu galimybę ir vėl susitikti su bendraminčiais kartu jūroje patylėti užmetus meškerę.

Ar tikite Zodiako ženklais, Angelais Sargais,Talismanais?

Esu jautis. Ir nors zodiako ženklais netikiu, tačiau suprantu, kad niekur nepabėgsiu nuo tiesos, kad jaučiai užsispyrę siekia savo tikslų, nori pabaigti visus projektus iki galo.

Kuo svajojote tapti vaikystėje?

Visada svajojau būti tėčiu. Kažkodėl man tai atrodė, kaip profesija. Džiaugiuosi, kad pagaliau šitą svajonę pavyko įgyvendinti - turiu nuostabų, visada besišypsantį sūnų. Manau, kad "tėčio" karjera prasidėjo sėkmingai.

Ar geras buvote mokinys? Kokie mokslai patiko, kokie ne?

Niekada nebuvau patogus mokinys. Sekėsi beveik visos pamokos, tačiau daug kur būdavau "ginčas". Visada debatuodavau ir ieškodavau teisybės. Tikiu, kad ne vienas mokytojas griežė dantį, tačiau aš juos tikrai labai gerbiu.

Vydūno gimnazijoje supratau, kad mokytojas gali ne tik išdėstyti pamokos medžiagą, mokytojas gali padėti tau tapti žmogumi.

Kokie užklasiniai užsiėmimai patiko?

Buvau tikrai labai judrus vaikas, todėl sportas visada lydėjo. Tačiau taip pat buvau skaitovas, dalyvaudavau skaitovų konkursuose, mokyklos renginiuose. Šokiai ir dailė tikrai ne mano sritis. Muzika ir tekstai - kur kas artimesni.

Koks praeities, ar dabarties politikas Jums yra sektinas pavyzdys?

Mykolas Romeris. Lietuvos konstitucinės teisės mokslo kūrėjas, vienas iš Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimo Sąjūdžio ideologų. Daug prisidėjęs prie Klaipėdos krašto autonomijos tarpukariu.

Su kokiu įžymiu žmogumi norėtumėt pabendrauti?

Vinstonu Čerčiliu.

Populiariausias posakis, sentencija?

Sėkmė susideda iš žingsniavimo nuo vienos nesėkmės prie kitos, neprarandant entuziazmo. (V.Čerčilis)

Jūsų gyvenimo knygos?

Kiekviena knyga duoda labai daug impulsų apmąstymams. Kai kurias norisi perskaityti ne vieną kartą. Manau, kad tam tikrais amžiaus tarpsniais, reikėtų perskaityti Mažąjį Princą, Rugiuose prie bedugnės, Gyvulių Ūkį, Hobitą ir daug kitų. Man atrodo, kad svarbiausia - skaityti, kuo daugiau skaityti.

Jūsų mėgiamiausi muzikos kūriniai, muzikinės grupės, kompozitoriai?

Mėgstu klasikinę muziką, jos klausyti išmokau Vydūno gimnazijoje. Ją mėgstu iki šiol.

Mėgstamiausias patiekalas? Ar yra tokių, kurių nemėgstate?

Nesu išrankus maistui, tačiau skaniai pavalgyti mėgstu. Itališka virtuvė tikrai būtų eilės priekyje. Kartais iššūkiai būna kur kas didesni - naujausias mano gurmaniškas atradimas - svirpliai.

Kokie Klaipėdos simboliai, Jūsų manymu. labiausiai reprezentuoja uostamiestį?

Jūra, iš jūros grįžtantys ir vėl išplaukiantys laivai.

Kokia Klaipėda bus po 50 metų?

Pilnas jaunatviško klegesio, inovacijų technologijų srityje, brandus kultūros erdvėje miestas, kuriame vietą po saule ras visų tautybių, amžiaus, išsilavinimo žmonės. Eidamas per miestą noriu matyti laimingus, besišypsančių žmonių veidus- tikiu, kad taip ir bus.

Ačiū už atsakymus ir sugaištą laiką.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder