Benas Butkus - apie vaikystės išdaigas, svajones ir jausmą atstovauti Lietuvos rinktinei

Benas Butkus - apie vaikystės išdaigas, svajones ir jausmą atstovauti Lietuvos rinktinei

"Vaikystėje yra tekę iškrėsti įvairių išdaigų: kartą mokykloje buvome net paslėpę auklėtojos kabineto durų raktus, kad neįvyktų pamoka, taip pat su klasės draugais į dienyną buvome prisirašę dešimtukų, yra tekę į kibirą prisipilti šalto vandens ir slapčia pro langą aplieti kitus moksleivius.

Kriminalinių nusikaltimų nedarėme, tačiau eibių prikrėsdavome. Juk vaikystė - toks nerūpestingas metas..." - "Savaitės ekspreso" rubrikai "Vaikystėje aš svajojau būti..." savo prisiminimais dalijasi Lietuvos rankinio rinktinės žaidėjas, daugkartinis Lietuvos čempionas Klaipėdos "Dragūno" rankininkas Benas Butkus.

Profesionalus sportininkas darželio laikais per televiziją žiūrėjo įvairius kovinius filmus ir svajodavo užaugęs tapti policininku arba gaisrininku.

"Tai atrodė taip vyriška. Daugelis tų laikų berniukų svajodavo būtent apie šias profesijas", - pabrėžė B. Butkus.

Galėjo tapti krepšininku

Norint tapti vyriškam ir tvirtam, reikėjo sportuoti, tad tėvelis Beną nuvedė į krepšinio treniruotes.

"Krepšinį lankiau penkerius metus - nuo pirmos iki, regis, šeštos klasės. Puikiai pamenu, kad krepšinį pradėjau lankyti 2003 metais, kai Lietuvos krepšinio rinktinė triumfavo Europos čempionate. Pamenu, kokį didelį įspūdį tuomet paliko visas tas čempionatas, o rinktinės krepšininkai atrodė tikri herojai", - prisiminė B. Butkus.

Visgi po penkerių metų krepšinio treniruočių jį perviliojo kitos vyriškos sporto šakos - rankinio - atstovai.

"Pasirinkau rankinio treniruotes pas trenerį Stanislovą Nainį. Prieš pradėdamas lankyti šias treniruotes, apie rankinį žinojau labai mažai - buvau matęs gal vienas rungtynes, ir tiek.

Man tai buvo visiškai nauja, tačiau kartu ir įdomi sporto šaka. Nuo pat pirmos treniruotės užsikabinau. Komandoje taip pat buvo broliai Gabrielius ir Deividas Virbauskai, su jais komandos draugais esame iki šiol", - pasidžiaugė triskart Lietuvos čempiono titulą ir dukart Lietuvos rankinio federacijos taurę su Klaipėdos "Dragūno" komanda iškovojęs 24-erių B. Butkus.

Štai toks Benas Butkus buvo vaikystėje.

Į treniruotes - su navigacija

Jis gimė Šiauliuose, tačiau jau šešti metai gyvena Klaipėdoje ir čia jaučiasi puikiai.

"Klaipėdoje jau jaučiuosi esąs savas. Nors pradžia nebuvo lengva: pamenu, tekdavo net į treniruotes vykti įsijungus navigaciją, kad nepasiklysčiau", - šypteli rankininkas.

Jis puikiai pamena ir tą dieną, kai sulaukė "Dragūno" komandos vyr. trenerio Artūro Juškėno kvietimo įsilieti į Klaipėdos komandos gretas.

"Kai baigiau 12 klasių, reikėjo mąstyti apie ateitį ir tolesnius mokslus. Džiugu, kad treneris Artūras Juškėnas pakviete atvykti į Klaipėdą. Čia, Klaipėdos universitete, įgijau išsilavinimą, galiu tobulėti sportuodamas. Puiku. Išbandžiau jėgas ir Lietuvos rankinio rinktinėje. Savo kailiu pajutau, koks tai lygis..." - sakė dragūnietis.

"Neapsakomas jausmas vilkėti Lietuvos rinktinės marškinėlius ir ginti gimtosios šalies garbę. To jausmo apsakyti žodžiais neįmanoma, kad suprastum, reikia pačiam patirti", - pabrėžė B. Butkus.

Jis "Dragūno" komandos garbę gina jau šeštus metus ir ateityje norėtų išbandyti legionieriaus duonos.

"Kiekvienas sportininkas nori tobulėti ir žengti į priekį. Labai norėčiau išbandyti jėgas pajėgiame užsienio klube. Tai - viena iš mano svajonių. Juk yra sakoma: "Prastas kareivis, kuris nesvajoja tapti generolu", - akcentavo B. Butkus.

Dukart lūžo nosis

"Rankinis man patinka dėl to, jog tai - kieta ir vyriška sporto šaka. Jei reikia, aišku, proto ribose, gali ir pasistumdyti, ir kiečiau sužaisti. Tai mane ir veža", - pabrėžė Benas.

Tačiau būtent dėl kontaktinės kovos ir kieto žaidimo B. Butkui dukart teko patirti nosies lūžį.

"Nemalonus jausmas, bet nieko tokio. Šiek tiek pakraujavo, paskaudėjo, ir tiek. Sau mintyse pasakai: "Nieko tokio, iki vestuvių sugis" ir žengi toliau į aikštę kovoti. Tokia ta mūsų sportininkų dalia.

Niekada negalima verkšlenti ar guostis, reikia kovoti ir žiūrėti į priekį", - profesionalų požiūrį dėstė B. Butkus. Kalbėdamas apie šio sezono tikslus, Benas tikisi, kad "Dragūnui" pavyks apginti čempionų titulą.

"Mūsų tikslai - aukščiausi. Turime daryti viską, kad taptume čempionais. Negalime nuleisti kartelės", - akcentavo jis.

Beno pėdomis seka ir jo jaunėlis 13-metis brolis Simas - Šiauliuose lanko rankinį ir galbūt ateityje atvyks rungtyniauti į Klaipėdą.

Benas Butkus (su kamuoliu) "Dragūno" ekipos garbę gina jau šeštus metus ir yra vienas iš tvirtų komandos ramsčių. "Rankinis man patinka dėl to, jog tai - kieta ir vyriška sporto šaka. Jei reikia, aišku, proto ribose, gali ir pasistumdyti, ir kiečiau sužaisti. Tai mane ir veža", - pabrėžė sportininkas.

Asmeninio archyvo ir RK "Dragūnas" nuotr.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder