Įvertino klaipėdiečių nuopelnus

Įvertino klaipėdiečių nuopelnus

Metams baigiantis viena po kitos į Klaipėdą skrieja džiugios žinios iš sostinės. Trims talentingoms ir darbščioms uostamiesčio menininkėms skirti apdovanojimai.

Kultūros ministras Mindaugas Kvietkauskas pirmadienį paskelbė, kad Klaipėdos dramos teatro aktorei Reginai Šaltenytei už nuosekliai puoselėtą vaidybos meno meistrystę šiemet skirta Lietuvos nacionalinė kultūros ir meno premija.

Šia premija, skiriama už darbus per pastaruosius septynerius metus arba visą gyvenimą, taip pat įvertinti kino operatorius Jonas Vitoldas Tomaševičius, muzikologė Rūta Stanevičiūtė, architektas Gintaras Balčytis, dailininkė Eglė Ridikaitė.

Nacionalinė kultūros ir meno premija tradiciškai teikiama minint Lietuvos valstybės atkūrimo dieną - Vasario 16-ąją.

2020 metų Kultūros ministerijos premija skirta dailininkei etnologei, Klaipėdos etnokultūros centro Liaudies dailės studijos koordinatorei dr. Elenai Matulionienei.

Etnologė įvertinta už ilgametį Mažosios Lietuvos tautodailės, ypač Klaipėdos krašto tautinio kostiumo, kryptingą ir nuoseklų tyrinėjimą, gaivinimą ir populiarinimą.

Dar viena Klaipėdos menininkė, šiuolaikinio šokio kūrėja, Šeiko šokio teatro įkūrėja, vadovė ir choreografė Agnija Šeiko paskelbta tarp pretendentų gauti Vyriausybės kultūros ir meno premiją, teikiamą už svarų indėlį į kultūrą ir meną bei ypatingus šios srities nuopelnus. Komisija atrinko iš viso 12 kandidatų šiai premijai gauti.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder