Adolfas Dalgis: "Šaškių sporte - susiskaldymas"

Adolfas Dalgis: "Šaškių sporte - susiskaldymas"

Tarptautinis šaškių sporto meistras klaipėdietis Adolfas Dalgis tapo dešimtojo tarptautinio šaškių turnyro "Rusnės žiburiai" prizininku - jam įteiktas bronzos medalis.

Pirmąją vietą iškovojo didmeistris iš Vilniaus Arūnas Norvaišas, antrąją - taip pat vilnietis Žilvinas Mieldažys.

Adolfas Dalgis sužibėjo ir šią vasarą pasaulio lietuvių sporto žaidynių šaškių varžybose - iškovojo sidabro medalį.

Per savo sportinę karjerą jis triskart yra tapęs Lietuvos prizininku, dukart pelnė pasaulio senjorų taurės nugalėtojų laurus bei tiek pat kartų tapo Lietuvos senjorų čempionu.

"Planuoju baigti aktyvią sportinę karjerą, kadangi pavargau nuo Klaipėdos šaškių bendruomenės skleidžiamų intrigų ir susiskaldymo. Toks jausmas, kad kai kurie Klaipėdos šaškių atstovai nori specialiai mane išvesti iš kantrybės ir susidoroti, nes aš nuolat prieš juos laimiu. Turbūt užgauna jų ambicijas tai, kad niekaip negali įveikti seneliuko", - "Vakarų ekspresui" situaciją komentavo A. Dalgis.

Anot jo, dalyvauti varžybose Lietuvoje pavargo ir dėl prasto teisėjavimo.

"Kur tai matyta, kad į varžybas atsinešama alaus, nuolat ausis rėžia triukšmas, pašaipūs komentarai. Nuolat klausiu, kur yra teisėjai, o pastarieji kažkur kampe pasislėpę arba išvis jų nesimato. Tai kam tokie teisėjai išvis reikalingi? - klausė vyriškis.

Jis pabrėžė, kad užsienio šalių turnyruose ar čempionatuose nieko panašaus nebūna.

"Ten per varžybas tik ištark žodį ir iškart išvys lauk. Tokia tvarka turėtų būti ir Lietuvos šaškių varžybose, juk varžybų metu nuolat reikia mąstyti, o pašaliniai trukdo susikaupti. Aš dėl triukšmo negaliu žaisti taip, kaip sugebu. Mane tai trikdo ir išveda iš pusiausvyros. Kol kas noriu pailsėti nuo Lietuvoje organizuojamų šaškių varžybų, galbūt dalyvausiu tik užsienio turnyruose", - pabrėžė A. Dalgis.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder