Aplink pasaulį apiplaukęs Rokas Milevičius: liūdna, kad viskas baigėsi

Aplink pasaulį apiplaukęs Rokas Milevičius: liūdna, kad viskas baigėsi

Prestižinėse jachtų lenktynėse aplink pasaulį "Volvo Ocean Race" debiutavęs pirmasis lietuvis Rokas Milevičius pirmadienį Lietuvoje buvo pasitiktas su vėliavomis, gėlėmis ir braškėmis.

28-erių metų lietuvis su Olandijos "Brunel" komanda vienose sunkiausių pasaulio lenktynių užėmė antrąją vietą. Lietuvos buriuotojas, nepaisant visų sunkumų, liūdėjo dėl to, kad šis gyvenimo nuotykis jau baigėsi.

"Liūdna, kad reikėjo išsiskirstyti. Viskas baigėsi labai linksmai, visi džiaugėmės šia kelione, bet dabar su kiekviena diena gauni kažkiek poilsio ir supranti, kad tai jau baigėsi ir reikia kažkur judėti toliau. Dėl to truputį liūdna", - grįžęs į Vilnių sakė R. Milevičius.

"Brunel" komanda šiose lenktynėse laimėjo du etapus, dar viename finišavo antra. Du kartus buvo užimta trečioji pozicija, vieną - ketvirtoji, bet triskart "Brunel" liko tik penkta.

"Viskas buvo įsimintina, nėra taip, kad kažkuris etapas būtų išskirtinis. Buvo ir lengvų, ir sunkių etapų. Turbūt labiausiai įsiminė visi tie etapai, kuriuos mes laimėjome. Pati varžybų pabaiga buvo itin sunki ir mums ji praėjo sėkmingai, todėl paskutiniai trys etapai buvo ypatingi. Pabaigoje mūsų buriavimas buvo labai geras, o atmosfera - puiki. Prieš prasidedant paskutiniams etapams atrodė, kad viskas bus daugiau sunkiau pakeliama", - mintimis dalinosi R. Milevičius.

Per devynis etapus "Brunel" komanda surinko 29 baudos taškus. Nugalėtoja tapo "Abu Dhabi Ocean Racing" (24 b. tšk.) ekipa iš Jungtinių Arabų Emyratų.

"Žinoma, buvo įmanoma laimėti šias lenktynes. Patys padarėme nemažai klaidų, kurios vėliau mums neleido iškovoti pirmosios vietos", - paaiškino R. Milevičius.

Nors buriuotojas dar turės porą kartų vykti į savo komandą susitvarkyti įvairius formalumus, likusią vasaros dalį jis ketina praleisti Lietuvoje. Kitą sezoną "Brunel" komanda "Volvo Ocean Race" lenktynėse nebestartuos.

"Brunel" komandos varžybose nebebus, nes pagrindinis rėmėjas pasakė, kad nebedalyvaus. Komandos branduolys išliks, bet visi sprendimai bus priimti ne anksčiau kaip po metų. "Brunel" pasiekė savo tikslus, ir rėmėjai turbūt orientuosis į kitus uždavinius", - pasakojo R. Milevičius.

Lietuvos sportininkas, kuris jau yra dalyvavęs olimpinėse žaidynėse, neatsisakytų dar kartą išmėginti jėgas svarbiausiose planetos varžybose.

"Siekti dar yra daug ko. Yra Amerikos buriavimo turas, tas pats "Volvo Ocean Race", ta pati olimpiada. Visur dar turiu ką siekti. Viskas priklauso nuo manęs. Dabar noriu vasarą praleisti Lietuvoje, o tada pradėsiu žiūrėti į ateitį", - pridūrė geriausias 2014 metų Lietuvos buriuotojas.

"Volvo Ocean Race" yra aukščiausio lygio profesionalų lenktynės aplink pasaulį. Praėjusių metų spalio pradžioje startavusi regata truko devynis mėnesius. Iš viso devynis etapus turėjęs maršrutas driekėsi beveik 40 tūkst. jūrmylių (72 tūkst. km). Lenktynės prasidėjo Alikantėje (Ispanija) ir baigėsi Geteburge (Švedija).

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder