Arenos Achilo kulnas - garsas

Arenos Achilo kulnas - garsas

Nors po pirmųjų renginių naujojoje Klaipėdos "Švyturio" arenoje Europos čempionato organizatoriai gyrė statinį, dabar jau aišku, kad jame sumontuota netinkama garso aparatūra.

Objekto užsakovui - Klaipėdos savivaldybei - arenos koncesininkai ir Tarptautinės krepšinio federacijos Europos padalinio (FIBA Europe) atstovai po renginių įteikė pretenzijas, kuriose pažymima, kad aparatūra yra akivaizdžiai netinkama.

Pasibaigus arenos statyboms, joje įvyko penki renginiai - liepos 28-ąją koncertavo britų grupė "Smokie", o rugpjūčio 2-6 dienomis buvo sužaistos ketverios draugiško krepšinio turnyro rungtynės. Dalis jų lankytojų po kiekvieno pranešimo viešai skundėsi, kad akustika salėje netinkama.

"Garso neįmanoma patikrinti tuščioje salėje, tam ir vyko bandomieji renginiai. Su aparatūra kažkas akivaizdžiai negerai. Ką darys užsakovai - nežinau, bet iki čempionato visa tai turi būti sutvarkyta, nes pretenzijas pareiškė ir FIBA atstovai", - kalbėjo statinį valdančios UAB "Klaipėdos arena" direktorė Jolita Krickė.

Savivaldybės atstovai patvirtino, kad pretenzijos buvo gautos, vėliau arenos statytojams - UAB "Vėtrūna" - buvo nusiųstas raštas, kuriame pareikalauta pašalinti nurodytus trūkumus. Tačiau verslininkai vakar paaiškinamojo rašto dar nebuvo atsiuntę.

Valstybinė komisija sprendimą, ar "Švyturio" arena tinkama naudoti, turėtų priimti rytoj.

"Vėtrūnos" vadovai anksčiau yra teigę, kad arenos įrengimams yra suteikta dvejų metų garantija.

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder