Atvyksta vieną karūną praradęs "Žalgiris"

Atvyksta vieną karūną praradęs "Žalgiris"

Šiandien Klaipėdos "Atlanto" futbolininkai savo aikštėje žais Lietuvos A lygos čempionato rungtynes su sekmadienį Panevėžyje 2017 m. Lietuvos futbolo federacijos (LFF) taurės turnyro finalą pralaimėjusiu Vilniaus "Žalgiriu". Šis susitikimas uostamiesčio centriniame stadione prasidės 18 valandą.

Prastai finale rungtyniavę žalgiriečiai į Klaipėdą atvyko vakar pasiryžę reabilituotis po nesėkmės prieš Kauno "Stumbrą" Aukštaitijos sostinėje. Per lemiamas LFF taurės rungtynes suklupusių vilniečių dabar laukia nelengvos A lygos čempionato pabaigtuvės.

Na, o "Atlanto" futbolininkams kova dėl ketvirtosios vietos, galėjusios padovanoti kelialapį į UEFA Europos lygos turnyrą, jau baigta. Po to, kai "Stumbras" iškovojo LFF taurę, ketvirtoji vieta teisės žaisti Europoje jau nebesuteiks. Nepaisant to, atlantiečiai dėl ketvirto laiptelio turnyrinėje lentelėje žada dar pakovoti.

"Atlantas" ir "Žalgiris" šalies čempionatuose šiandien susitiks jau 88-ą kartą. Dažniau per tarpusavio rungtynes sėkmė lydėjo sostinės futbolininkus. Tačiau pastaraisiais metais atlantiečiams nuolat pavyksta bent po 1-2 kartus įveikti "Žalgirį": 2013 m. - 2:1 (Vilniuje) ir 3:1 (Klaipėdoje), 2014 m. - 2:1 (Klaipėdoje), 2015 m. - 4:2 (Klaipėdoje) ir 1:0 (Vilniuje), 2016 m. - 2:1 (Klaipėdoje) ir 1:0 (Vilniuje).

Šiemet "Žalgiris" prieš "Atlantą" laimėjo visas trejas rungtynes - 2:1, 1:0 ir 3:0. Vadinasi, jau atėjo eilė laimėti ir Klaipėdos futbolininkams.

Šiandien vilniečių ekipai negalės padėti vidurio saugas Mantas Kuklys, praėjusiame ture Utenoje gavęs raudoną kortelę. Nėra aišku, ar galės rungtyniauti ir komandos kapitonas Egidijus Vaitkūnas, kuris aktyviai reiškėsi po rungtynių su "Stumbru" Panevėžyje ir prieš save taip pat išvydo raudoną kortelę. Pastarojo likimą spręs LFF Drausmės komitetas.

Šiandien, be "Atlanto" ir "Žalgirio" susitikimo, vyks dar "Trakų" ir "Stumbro" rungtynės. Rytoj žais Jonavos "Jonava" - "Kauno Žalgiris" ir Marijampolės "Sūduva" - Utenos "Utenis".

Šiuo metu A lygos čempionato turnyrinė lentelė yra tokia (vieta, komanda, rungtynės, pergalės, lygiosios, pralaimėjimai, įvarčiai ir taškai):

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder