"Banga" renka savo kariauną

"Banga" renka savo kariauną

Gargždų "Bangos" klubas, kuris sportiniu principu iškovojo teisę kautis Lietuvos futbolo A lygos pirmenybėse, buria savo kariauną - tarp klubo naujokų yra ir Lietuvos čempionų, ir buvusių Klaipėdos "Atlanto" žaidėjų, komandoje lieka ir būrys "Bangos" auklėtinių.

Tarp ryškesnių žaidėjų - triskart Lietuvos čempionas Robertas Vėževičius. Jis yra rungtyniavęs ir Izraelyje (Umm El Fahmo "Maccabi"), ir Klaipėdos "Atlante", ir dar keliuose Lietuvos klubuose (Vilniaus "Vėtroje", "Šiauliuose", Pakruojo "Kruojoje", Kauno "Stumbre"), o pastaruosius tris sezonus vilkėjo Marijampolės "Sūduvos" ekipos marškinėlius. Su šia suvalkiečių komanda R. Vėževičius iškovojo daug titulų: triskart tapo Lietuvos čempionu (2017, 2018 ir 2019 m.), dukart iškovojo Lietuvos supertaurę (2018 ir 2019 m.), kartą Lietuvos futbolo federacijos (LFF) taurę (2019 m.).

Per visą karjerą R. Vėževičius A lygoje sužaidė 302 rungtynes ir pelnė 58 įvarčius.

Su "Bangos" klubu treniruojasi ir dar vienas buvęs atlantietis - Tadas Labukas.

Taip pat "Bangos" klubas sudarė sutartį su klaipėdiečiu Skirmantu Rakausku. 1996 metais gimęs futbolininkas, vilkėdamas Klaipėdos "Atlanto" marškinėlius, 2013-2018 metais A lygoje sužaidė 58 rungtynes ir pelnė 4 įvarčius. Pastaruosius pusantrų metų S. Rakauskas atstovavo Telšių "Džiugui" ir 2019 metų sezone I lygoje sužaidė 25 rungtynes ir įmušė 7 įvarčius.

Iš Norvegijos grįžo ir į "Bangos" klubo vartus po pusmečio pertraukos vėl stos Ignas Driomovas. Jam tai bus jau šeštasis sezonas "Bangos" klube.

Taip pat "Bangos" klube liko ir keli senbuviai, tarp jų - praėjusio sezono kapitonas Deividas Padaigis ir klubo auklėtinis Edvinas Bražkus. Jie "Bangos" klubo marškinėlius vilkės jau devintąjį sezoną. Taip pat "Banga" pratęsė bendradarbiavimą su Dovydu Norvilu, Dariumi Zubausku ir Valdu Antužiu.

"Bangos" futbolininkai sužaidė ir pirmąsias priešsezonines draugiškas rungtynes - savo aikštėje rezultatu 3:1 įveikė "Šiaulius".

Kitas rungtynes "Banga" žais sausio 25 dieną 13.30 val. Marijampolės futbolo manieže su Vilniaus "Riteriais".

"Banga" yra pateikusi prašymą gauti LFF A lygos licenciją.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder