Beveik 150 vaikų dalyvavo Europos bendradarbiavimo bėgime Nidoje

Beveik 150 vaikų dalyvavo Europos bendradarbiavimo bėgime Nidoje

Rugsėjo 29d. Kuršių Nerijos Nidos kurorte įvyko Europos bendradarbiavimo bėgimas. Tai – tradicinio, jau devynioliktojo Nidos pusės maratono renginio, prie kurio organizavimo prisidėjo 2014-2020 metų Lietuvos ir Rusijos bendradarbiavimo per sieną programa, dalis. 

0,5 ir 2 kilometrų distancijos, pavadintos Europos bendradarbiavimo bėgimu, buvo skirtos visoje Europoje minimai Europos bendradarbiavimo dienai. Europos bendradarbiavimo bėgime dalyvavo daugiau nei 140 vaikų. Europos bendradarbiavimo vardan 0,5 kilometro įveikė daugiau nei 90 bėgikų iki 12 metų amžiaus, o 2 kilometrus – 50 bėgikų iki 18 metų amžiaus.

Rytą vaikai kartu su tėveliais pradėjo nuo apšilimo zumbos ritmu, o po bėgimo visiems jauniesiems bėgikams buvo įteikti tradiciniai Nidos pusės maratono bėgimo suvenyriniai puodeliai. Prizines vietas užėmę bėgikai buvo apdovanoti specialiais programos įsteigtais prizais, kuriuos vaikams asmeniškai įteikė Neringos savivaldybės meras Darius Jasaitis.

Iš viso Nidos pusės maratono bėgimo šventėje dalyvavo daugiau nei 700 bėgikų, o taip pat gausus būrys juos palaikančių šeimų ir draugų.

Europos bendradarbiavimo diena – bendravimas suartina!

2014–2020 m. Lietuvos ir Rusijos bendradarbiavimo per sieną programa parengta pagal Europos kaimynystės priemonę ir finansuojama Europos Sąjungos ir Rusijos Federacijos lėšomis. Programos tikslas - skatinti ir plėsti bendradarbiavimą per sieną tarp Lietuvos ir Rusijos pasienio regionų.


Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder