Buriuotojai baigė ledrogių sezoną

Buriuotojai baigė ledrogių sezoną

Klaipėdos buriuotojai šaltuoju sezono metu nesėdėjo sudėję rankų - net šešis savaitgalius varžėsi įvairiose varžybose ant ledo. Klaipėdos krašto buriavimo mokyklos "Žiemys" atstovai, iš Naujosios Zelandijos įsigiję keturis "Blokart" klasės vėjaračius (juos galima transformuoti į ledroges), į šią veiklą pritraukė būrius vaikų ir jų tėvelių.

Varžybos vyko ant Gargždų karjero ledo. Čia jau, kaip ir ant vandens, dominavo vienas perspektyviausių "Žiemio" auklėtinių - klaipėdietis Dominykas Kneižys.

Buvo surengtos ir suaugusiųjų varžybos, kuriose pergalę įtikinamai laimėjo "Limarko" laivininkystės kompanijos vadovas Vytautas Lygnugaris.

"Tai mūsų pirmasis ledrogių sezonas, tačiau jis labai pasitvirtino. Didelį darbą atliko "Žiemio" mokyklos buriavimo treneriai, kurie organizavo varžybas. Džiaugiuosi, kad įsigijome ledroges ir prisitaikėme prie naujovių", - sakė buriavimo mokyklos "Žiemys" direktorius Salvijus Paškauskas.

Anot jo, ateityje bus siekiama suburti pajėgią Klaipėdos krašto ledrogių sporto ekipą, kuri galėtų ginti Klaipėdos vardą ne tik Lietuvos, bet ir tarptautinėse varžybose.


PRIZININKAI. Šešis savaitgalius ant ledo varžėsi ne tik vaikai, bet ir suaugusieji. Nugalėtojams ir prizininkams buvo įteikti medaliai.

Panašūs renginiai Lietuvai nėra naujiena - jau kelerius metus Nidoje vyksta aukščiausio lygio varžybos.

Anot jo, kai lauke yra minusinė temperatūra, buriuotojai gali pratęsti buriavimo sezoną treniruodamiesi su ledrogėmis, o žvarbų rudenį ir ankstyvą pavasarį, kai buriuoti ant vandens dar pernelyg šalta, - su vėjaračiais.

"Ledrogės labai lengvai trasformuojasi į vėjaračius: nuimi pačiūžas, uždedi ratukus, ir tiek. Taip dabar ir padarėme, su vėjaračiais kurį laiką treniruosimės apleistuose aerodromuose, aerouostuose, o balandžio mėnesį planuojame kelti į vandenį laivus ir pradėti buriuoti", - aiškino S. Paškauskas.

Jis neslėpė ambicijų, kad ateityje "Žiemio" buriavimo mokykloje būtų galima įdarbinti atskirą trenerį, kuris būtų atsakingas už ledrogių ir vėjaračių sportą.

"Juk vyksta pasaulio ir Europos čempionatai. Ką gali žinoti, gal ateityje tai taps olimpine rungtimi. Reikia būti viskam pasiruošusiems. Vėjaračių ir ledrogių sportas išplito visoje Lietuvoje, vyksta varžybos Šiauliuose, Elektrėnuose, Kaune, Nidoje. Jei vystytume šią sporto rungtį, reikėtų įsigyti daugiau vėjaračių-ledrogių, tačiau mano vizija, kad toks padalinys išsilaikytų pats iš rėmėjų ir iš vaikų surinktų lėšų", - teigė pokalbininkas.

Klaipėdos krašto buriavimo mokykloje, kurią pernai pavasarį įkūrė dvi savivaldybės - Klaipėdos miesto ir rajono bei Klaipėdos miesto jūrinio buriuotojų klubas, treniruojasi apie 40 vaikų, tačiau per penkerius metus tikimasi, jog mokykla plėsis. Viliamasi, kad čia jau dirbs penki treneriai, mokysis apie 50 vaikų.

"Mes galėtume ir dabar į savo mokyklą priimti apie 50 vaikų, tačiau tada jau reikėtų belstis į valdininkų duris ir prašyti daugiau pinigų. Toks jau mūsų sportas, jei yra daugiau vaikų, reikia papildomų laivelių, katerių, reikalingas dar vienas treneris, o tai atsieina finansiškai", - pabrėžė S. Paškauskas.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder