Cz. Laszlo: mūsų tikslas grąžinti žmonėms susidomėjimą futbolu ir tikėjimą rinktine

Cz. Laszlo: mūsų tikslas grąžinti žmonėms susidomėjimą futbolu ir tikėjimą rinktine

Lietuvos rinktinės treneris Czaba Laszlo ketvirtadienį surengtoje spaudos konferencijoje kalbėjo apie artimiausias rinktinės kovas tarptautinėse arenose bei pasakojo, kodėl lietuviai trečiadienį nežaidė draugiškų rungtynių, nors tai darė daugelis Europos rinktinių.

„Turėjome tik dvi galimybes – žaisti draugiškas rungtynes Venesueloje arba Ispanijoje, tačiau jų atsisakėme. Be to, nedaug mūsų futbolininkų šiuo metu būtų galėję atvykti į rinktinę, vieni yra be klubų, kiti – žaidžiantys Lietuvos komandose – ne pačios geriausios sportinės formos, nes pasirengimas sezonui tik įpusėjo“, – pasakojo Lietuvos futbolo rinktinės vedlys.

Kalbėdamas apie 2013-uosius metus treneris išskyrė svarbą į šalies rinktinę įvesti kuo daugiau naujų ir jaunų žaidėjų, ypač išskirdamas U-21 rinktinę.

„Šalyje tikrai yra gerų ir talentingų futbolininkų, turnyre Sankt Peterburge mačiau labai gerą puolėją, vakarykštėje peržiūroje Marijampolėje taip pat mačiau keletą labai man patikusių žaidėjų. Jie jau galėtų rungtyniauti ir artimiausiame mače su Slovakija, tačiau pavardžių kol kas minėti nenoriu.

Šiemet stengsimės rinktinę kuo labiau atjauninti, tačiau nepamiršime ir rezultatų. Nesidangstysime, kad esame jauni, tad galime žaisti prastai. Reikia grąžinti žmonėms susidomėjimą futbolu ir tikėjimą rinktine – tai yra pagrindiniai šių metų tikslai“, – kalbėjo C. Lazslo.

Rinktinės treneris pabrėžė, kad 2013 m. komanda taip pat stengsis surengti draugiškų rungtynių su Vakarų Europos rinktinėmis ir užsiminė net apie vokiečius.

„Šiuo metu dar vyksta derybos, tad negaliu tiksliai įvardyti valstybių, tačiau turime labiau atsiverti, rungtyniauti su tokiomis komandomis kaip Belgija, Šveicarija ar Vokietija, stengtis, kad jos norėtų su mumis žaisti draugiškus mačus.

Žinome, kad Europos futbole esame tik vidutiniokai, tačiau stengsimės nekristi žemyn, o po truputį kilti aukštyn“, – žadėjo C. Lazslo.

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder