Daviso taurės mačas Lisabonoje prasidės Luko Mugevičiaus ir Gastao Elias susitikimu

Daviso taurės mačas Lisabonoje prasidės Luko Mugevičiaus ir Gastao Elias susitikimu

Šiandien Lisabonoje ištraukti Daviso taurės mačo tarp Portugalijos ir Lietuvos rinktinių burtai lėmė, kad rytoj pirmieji į kortus žengs Lukas Mugevičius ir Gastao Elias. Po jų mačo susitiks Dovydas Šakinis ir Pedro Sousa. Šeštadienį vyksiančiame dvejetų mače D. Šakinis ir L. Mugevičius žais prieš G. Elias ir Rui Machado porą. Sekmadienį susitiks pirmosios rinktinių raketės D. Šakinis ir G. Elias, vėliau - L. Mugevičius ir P. Sousa.

Sekmadienį Lisabonoje susirinkusios Lietuvos teniso rinktinės pasirengimo mačui su Portugalijos komanda planus kol kas labiausiai koreguoja šios šalies sostinės jau savaitę neapleidžiantis lietus.

“Kreipsimės į Tarptautinę teniso federaciją ir prašysime, kad Daviso taurės burtai mūsų daugiau niekada nesuvestų su Lietuva. Turbūt čia jūs atsivežėte tiek lietaus”, - juokavo istoriją apie Lietuvos vardo sąsajas su lietumi išgirdę Portugalijos tenisininkai.

Visgi Lietuvos rinktinės kapitonas Rimvydas Mugevičius nepalankių oro sąlygų įtakos nesureikšmina.

“Taip, varžybų korto dar neišbandėme nė karto, nors jame treniruotis turėjome nuo pirmadienio. Tačiau kasdien treniruojamės pusiau atvirame teniso korte, kuris neturi sienų, tačiau nuo kritulių yra apsaugotas stogu. Abiems komandoms pasirengimo sąlygos vienodos”, - teigia R. Mugevičius.

“Portugalams grunto danga įprastesnė, jie tiesiog sutverti žaisti ant jos. Jei kalbėti apie mus, tai tiesiog noriu, kad mūsų vyrai iki mačo pradžios kuo daugiau pažaistų ant grunto. Nes Dovydas Amerikoje daugiausiai žaidžia ant kietos dangos, mūsų jaunimas - Mantas Bugailiškis ir Kasparas Žemaitėlis - paskutinius turnyrus taip pat žaidė ant hardo. Šia prasme gal kiek palankesnėje situacijoje yra Lukas, į Lisaboną atvykęs tiesiai iš savaitę trukusios pasirengimo vasaros sezonui stovyklos Prancūzijoje”, - aiškina Lietuvos rinktinės kapitonas.

Portugalų nuotaiką kiek aptemdė žinia apie rinktinės lyderio Joao Sousos (ATP 88) vakar patirtą kojos traumą, privertusią jį pasitraukti iš komandos. Portugalijos rinktinės kapitonas Pedro Cordeiro į rinktinę vietojo J. Sousos pakvietė 27 metų amžiaus Frederico Gil’į (ATP 213).

“Nieko nepadarysi, traumos yra sporto dalis. Nepaisant to, manau, kad vis dar esame šio mačo favoritai. Mūsų galimybes nugalėti lietuvius vertinčiau 60 prieš 40. Žinoma žaisti prieš jaunus žaidėjus, kokie atstovauja Lietuvos komandai, kartais būna sunkiau nei prieš patyrusius. Jaunimas dega noru įrodyti, kad gali žaisti ne prasčiau už kitus, jie yra labai motyvuoti. Todėl savaitgalį tikiuosi išvysti daug gero teniso. Ir Portugalijos pergalę”, - sako portugalų komandos vairininkas.

Daviso taurės Europos-Afrikos zonos antros grupės mačas tarp Portugalijos ir Lietuvos rinktinių Lisabonoje vyks balandžio 5-7 dienomis. Penktadienį ir sekmadienį varžybos prasidės 13 valandą Lietuvos laiku, o šeštadienį vyksiančio dvejetų mačo pradžia - 16 valandą.

Laimėjusi rinktinė šių metų rudenį dėl patekimo į pirmą turnyro grupę žais su Moldovos ir Bosnijos-Hercegovinos poros nugalėtoju. Pralaimėjusi komanda kitais metais liks varžytis antroje Europos-Afrikos zonos grupėje.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder