Dėl Klaipėdos baseinų - diskusijos

Dėl Klaipėdos baseinų - diskusijos

Vis garsiau svarstoma apie Klaipėdos valstybinės kolegijos baseino, esančio Gulbių gatvėje, panaudojimą sporto reikmėms. Tokį pageidavimą praėjusią savaitę išreiškė penkiakovininkai, o ketvirtadienį ir Klaipėdoje viešėjęs Lietuvos plaukimo federacijos prezidentas Tomas Kučinskas.

Jis kartu su uostamiesčio meru Vytautu Grubliausku ir Klaipėdos valstybinės kolegijos atstovais: direktoriumi Valerijumi Kuznecovu, pavaduotoju infrastruktūrai Adomu Mažeika apžiūrėjo Klaipėdos baseinus - Savivaldybei priklausantį "Gintaro" ir Klaipėdos valstybinės kolegijos baseiną.

"Gintaro" baseinas yra per daug "pergrūstas" ir klaipėdiečiams reikėtų pamąstyti apie racionalesnį Klaipėdos valstybinės kolegijos baseino panaudojimą. Tinkamai naudojantis šiais objektais būtų pasiekti geresni sportiniai rezultatai", - įsitikinęs Lietuvos plaukimo federacijos prezidentas.

Be to jis pabrėžė, kad 2016 metais Klaipėdoje turėtų būti pastatytas 50 m baseinas, tad pradėti ruošti trenerių ir sportininkų pamainą reikėtų jau šiandien.

"Klaipėdos valstybinės kolegijos baseine galėtų treniruotis jau labiau pažengę plaukikai, taip pat čia užtektų vietos ir penkiakovininkams bei eiliniams miestiečiams", - sakė svečias.

Tokiai idėjai pritaria ir Klaipėdos valstybinės kolegijos direktorius V. Kuznecovas.

"Mes sutinkame tam tikru metu baseiną atlaisvinti sportininkams. Mes palaikome tokią idėją. Mes jokiu būdu nenorime pasipelnyti, tačiau mums svarbiausia, kad tik nepatirtume nuostolių. Šiuo metu mes kasmet, priklausomai nuo aplinkybių, patiriame net iki 300 tūkstančių litų nuostolių. Jei sportininkams ir miestui nereikia šio baseino, mes po šio sezono net pasiryžę imtis drastiškų priemonių - užrakinti baseino duris ir jo nenaudoti", - sakė V. Kuznecovas.

Anot T. Kučinsko, Klaipėdos valstybinės kolegijos baseinas nėra pats geriausias, tačiau jis tinkamas sportininkams.

"Mes patys plaukiojome panašiomis sąlygomis. Panašiuose baseinuose išaugo daug čempionų. Šį baseiną dar galima eksploatuoti tikrai ne vienerius metus. Jis sportininkams tikrai praverstų. Galėtume auginti naują plaukikų pamainą. Norinčių lankyti plaukimo treniruotes netrūksta, dėl užimtumo neturėtų kilti jokių problemų", - pabrėžė T. Kučinskas.

Klaipėdos mero V. Grubliausko teigimu, šio baseino įtraukimas į sportininkų rengimo sistemą jokiu būdu neatitolintų naujojo, 50 m baseino, statybų planų.

"Noriu pabrėžti, kad tai su šiuo reikalu net nesisietų. Mes esame jau daug padarę, kad Klaipėdoje atsirastų šiuolaikiškas 50 m baseinas. Vyriausybė pripažino 50 m baseino Klaipėdoje projektą valstybei svarbiu ekonominiu projektu. Jei kas bandys manipuliuoti ir stengtis kišti pagalius į ratus, to neleisime. Klaipėdoje turi atsirasti 50 m baseinas ir čia negali būti jokių kitų kalbų, - tvirtai savo poziciją dėstė meras.

"O dėl Klaipėdos valstybinės kolegijos baseino tam tikro panaudojimo sportininkams diskutuosime, ieškosime bendro kompromiso. Manau, kad galime sutarti. Pripažįstu, kad jis šiuo metu nėra išnaudojamas efektyviai", - pridūrė uostamiesčio galva.

SKAIČIUS. Ketvirtadienį, apie 14 val., Klaipėdos valstybinės kolegijos baseine plaukiojo vos keturi žmonės.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder