Diana Mačiūtė - pasaulio čempionė, Eventui Gužauskui - bronza

Diana Mačiūtė - pasaulio čempionė, Eventui Gužauskui - bronza

Klaipėdos karatistai, nuolat skinantys laurus Lietuvos ir Europos čempionatuose, šįkart šturmavo net du Kiokušin pasaulio sąjungos (KWU) pasaulio čempionato prizininkų pakylos laiptelius - Diana Mačiūtė tapo planetos čempione, o Eventas Gužauskas iškovojo bronzos medalį.

Be to, D. Mačiūtei dar buvo įteiktas ir techniškiausios pasaulio čempionato kovotojos titulas už itin gražią finalo kovą.

Ji svorio kategorijos iki 55 kg finale ukrainietę Anną Izdebską nukovė pirma laiko po taiklaus smūgio ranka.

"Labai džiaugiuosi, kad padariau viską taip, kaip reikėjo - "suleidau" kartą geležinį kumštį, ir tai lėmė pergalę, - džiaugėsi pasaulio čempionė.

FINALAS. Diana Mačiūtė (kairėje) finalo kovoje pirma laiko patiesė ukrainietę Anną Izdebską. Už itin gražią finalo kovą klaipėdietė buvo apdovanota techniškiausios pasaulio čempionato kovotojos titulu.

Prieš tai D. Mačiūtė ketvirtfinalyje įveikė ispanę Sarą Prieto, o pusfinalyje po pratęsimo ir labai atkaklios kovos teisėjų sprendimu palaužė bulgarę Iją Kostovą.

"Tai kažkas nuostabaus. Šis čempionatas - skambiausias ir maloniausias mano karjeroje. Viskas puikiai pavyko, kadangi mėgavausi kovomis, o ne mąsčiau, kaip laimėti ir pasidabinti medaliu", - savo pirmaisiais įspūdžiais dalijosi pasaulio čempione tapusi Klaipėdos sporto klubo "Okinava" prezidentė ir trenerė D. Mačiūtė.

Ji savo auklėtiniams parodė puikų pavyzdį.

"Visada savo auklėtiniams stengiuosi skiepyti tvirtą charakterį ir būti pavyzdžiu ne žodžiais, o realiais darbais. Džiaugiuosi, kad man tai dar kartą pavyko", - kalbėjo D. Mačiūtė, kuri iki tol skynė pergales Europos čempionatuose, tačiau planetos pirmenybėse medalių nebuvo iškovojusi.

EMOCIJOS. Evento Gužausko (viduryje) bronzos medaliu džiaugėsi jo treneris Lukas Kubilius ir treniruočių draugė Monika Ryžkovaitė.

Klaipėdos sporto klubo "Shodan" atstovas E. Gužauskas (treneris Lukas Kubilius) svorio kategorijos per 95 kg aštuntfinalyje be didesnio vargo nugalėjo baltarusį Jauhenijų Kasačiuką, ketvirtfinalyje - australą Danielį Trifu, bet pusfinalio kovos su iraniečiu Mahdi Hosseinpourdizaju pratęsime atliko keletą smūgių pažeisdamas taisykles ir buvo priverstas susitaikyti su pralaimėjimu. Klaipėdiečiui atiteko bronzos medalis.

[CITATA]

"Pasakysiu atvirai: viltys ir tikslai prieš čempionatą buvo didesni. Nepavyko įgyvendinti trenerio paruoštos taktikos, užsidirbau keletą baudos taškų ir neprasibroviau į finalą. Manau, kad nusileidau silpnesniam varžovui. Šiek tiek apmaudu, tačiau, antra vertus, tai, kad pavyko iškovoti bronzos medalį - nėra blogai. Juk esame mažos valstybės atstovai, o pasaulio čempionate sugebame iškovoti medalių. Turime tuo didžiuoti", - pabrėžė pasaulio čempionato prizininkas E. Gužauskas.

TECHNIKA. Klaipėdos sporto klubo "Shodan" atstovas Eventas Gužauskas (dešinėje) pasaulio čempionate varžovus į neviltį varė techniškais kojų smūgiais.

E. Gužauskui skambūs titulai nėra naujiena. Jis 2016 metais Europos karatė kiokušin čempionate tarp absoliučios kategorijos dalyvių neturėjo lygių ir iškovojo aukso medalį.

KWU pasaulio čempionate kita sporto klubo "Shodan" atstovė Monika Ryžkovaitė (iki 70 kg) įveikė prancūzę Aurore Chatagnier, tačiau per pratęsimą nusileido lenkei Agatai Winiarskai ir liko be medalio. Klaipėdietė bendroje įskaitoje užėmė 5-8 vietas.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder