Diana Mačiūtė: "Kuo daugiau stichijų, tuo stipresni tampame"

Diana Mačiūtė: "Kuo daugiau stichijų, tuo stipresni tampame"

"Mano gyvenimo kredo: "Niekada nesustoti." Laiko, skirto sportui, treniruotėms neskaičiuoju. Tiesiog visa tai atlieku iš širdies ir mėgaujuosi kiekviena akimirka. Man tai - malonumas", - kalbėjo prieš kelias dienas populiariausia 2014 metų Klaipėdos sportininke tapusi karatistė Diana Mačiūtė. [CITATA]

Priminsime, kad ji dienraščio "Vakarų ekspresas" ir Klaipėdos savivaldybės Sporto skyriaus skelbtuose populiariausio 2014 metų Klaipėdos miesto sportininko rinkimuose iš viso surinko 8333 balsus (internetu - 7553 ir kuponais 780 balsų).

Apipylė dovanomis

Vakar "Vakarų ekspreso" redakcijoje D. Mačiūtė sulaukė krūvos dovanų nuo dienraščio vyriausiojo redaktoriaus Gintaro Tomkaus, rinkodaros vadovės Jurgitos Petrauskienės bei Klaipėdos savivaldybės Sporto ir kūno kultūros skyriaus vedėjo Manto Bagočiaus.

"Diana, Tu esi mūsų miesto ambasadorė, švyturys. Linkiu ir toliau garsinti bei džiuginti mūsų miestą savo pergalėmis. Esi tikra šaunuolė ir pavyzdys daugeliui", - įteikdamas prizus kalbėjo M. Bagočius.

D. Mačiūtė šiemet tapo Europos karatė kiokušin kumitė varžybų vicečempione (treneris Ričardas Poška). Ši sporto klubo "Okinava" atstovė jau daugiau nei dešimtmetį į Klaipėdą parveža įvairių spalvų medalių iš įvairių tarptautinių varžybų. D. Mačiūtė gali didžiuotis ir Europos karatė kiokušin čempionės, pasaulio taurės nugalėtojos laurais.

"Kasdien, net savaitgaliais, treniruoju keturias vaikų grupes, taip pat sportuoju ir pati. Mano dienotvarkė labai įtempta: sportas, keliavimas iš vienos sporto salės į kitą, savaitgaliais - varžybos. Man sportas, karatė kiokušin - visas gyvenimas. Su karatė kiokušin artimai draugauju jau 22 metus - nuo 12 metų", - sakė D. Mačiūtė.

Ji prisiminė ir pirmąsias savo varžybas.

"Tada man buvo maždaug 16 metų. Iš pradžių nuo savo varžovių gaudavau į kuprą, kadangi jos treniruotes pradėjo lankyti perpus mažesnio amžiaus nei aš. Tačiau ir pralaimėjimai mane įkvėpė, mintyse sau sakiau: aš galiu būti geresnė už jas. Užsibrėžiau tikslą ir kantriai jo link keliavau. Viskas yra įmanoma, tiesiog reikia to labai norėti, kantriai, nuoširdžiai ir negailint savęs dirbti treniruotėse", - atviravo sportininkė.

Savo miesto patriotė

D. Mačiūtė vaikystėje lankė ir plaukimą, ir gimnastiką, ir šokius.

"Esu išbandžiusi daug sporto šakų. Tačiau paauglystėje mama mane paėmė už rankos ir nuvedė į karatė treniruotes. Turbūt norėjo, kad būčiau tvirta ir sugebėčiau save apginti. Atvirai pasakius, man iš pradžių karatė treniruotės nepatiko. Net buvo laikotarpis, kai maždaug mėnesį nelankiau treniruočių ir tai slėpiau nuo mamos. Kai mama sužinojo, gavau pylos. Nuo to laiko jau sąžiningai lankiau treniruotes ir šią sporto šaką tiesiog pamilau. Dabar savo gyvenimo be šio sporto neįsivaizduoju. Ir jau mama sako, kad gal laikas sustoti. Atsakau, jog nebegaliu, nes tai man jau ne pomėgis, ne profesija, o visas mano gyvenimas", - pabrėžė D. Mačiūtė.

Populiariausia 2014 metų Klaipėdos sportininkė puikiai sutaria su vaikais.

"Kai ateinu į salę pas vaikus, pati grįžtu į vaikystę - esu tokia pati, kaip ir jie. Matyt, todėl mums sutarti puikiai sekasi, nes esame draugai, o ne trenerė ir auklėtiniai. Man didžiausias malonumas stebėti, kaip vaikai save pažįsta, tobulėja. Apskritai manau, kad gyvenime nėra jokių ribų, patys jas susikuriame. Turime eiti tik į priekį ir mėgautis šia akimirka. Jei galvosiu, kas bus po metų, juk prarasiu malonumą pasidžiaugti tuo, kas vyksta dabar", - teigė pokalbininkė.

D. Mačiūtė yra tikra klaipėdietė - čia gimė, augo ir savęs svetur, bent kol kas, neįsivaizduoja.

"Esu prisirišusi ne tik prie šio miesto, bet ir Sportininkų gatvės, kurioje bėga mano gyvenimo dienos. Tai nuostabi vieta - šalia ir jūra, ir parkas. Man be galo sudėtinga būtų persikelti į kitą uostamiesčio vietą, jau nekalbu apie persikraustymą į kitą miestą. Klaipėdoje man patinka net ir klimatas, kurį dažnas keiksnoja. Kuo daugiau stichijų, tuo stipresni tampame", - sakė karatistė.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder