Donatas Zavackas prieš 20 metų debiutavo LKL

Donatas Zavackas prieš 20 metų debiutavo LKL

Lygiai prieš 20 metų, 1996 metais vasario 2-ąją dieną, Lietuvos krepšinio lygoje debiutavo tuomet Klaipėdos „Neptūno“ marškinėlius vilkėjęs penkiolikmetis Donatas Zavackas. Apie tai socialiniame tinkle „Facebook“ priminė krepšinio apžvalgininkas Rolandas Eidvilas.

Zavacko atstovaujama „Neptūno“ ekipa debiutinėse krepšininko rungtynėse susitiko su Kauno „Atletu“, kurio garbę gynė pajėgūs krepšininkai, o juos treniravo Vladas Garastas.

Pirmajame savo susitikime krepšininkas ant parketo praleido 10 minučių ir pelnė 2 taškus (1/3 dvit.). Jis taip pat atkovojo ir perėmė po du kamuolius bei surinko 4 naudingumo balus. Tuo metu jis tapo jauniausiu LKL žaidėju.

Zavackui, kuriam tuo metu buvo 15 metų, 9 mėnesiai ir 13 dienų, teko grumtis su pajėgiais varžovais – Vaidu Jurgilu, Sauliumi Štombergu, Virginijumi Praškevičiumi.

1995-1996 metų sezone Zavackas iš viso sužaidė dvejas rungtynes. Puolėjas po penkių savaičių vėl prieš tą patį „Atletą“ išbėgo ant parketo. Tiesa, tuomet jam pasižymėti nepavyko.

Krepšininkas po debiutinio sezono dar dvejus metus vilkėjo klaipėdiečių marškinėlius, o vėliau išvyko į Jungtines Amerikos valstijas ir rungtyniavo NCAA pirmenybėse. Po studijų Pitsburge Zavackas grįžo į Europą.

Puolėjas rungtyniavo Lenkijos, Italijos, Belgijos, Prancūzijos, Vokietijos, Latvijos, Ukrainos ir Lietuvos komandose.

2006 metais Zavackas keletą mėnesių praleido „Neptūne“, tačiau lapkritį išvyko į „Dnepropetrovsk“ komandą.

2014 metais „Neptūnas“ debiutavo Eurolygoje, o Zavackas vėl sugrįžo į savo pirmąją komandą, kurioje rungtyniauja iki šiol.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder