Dviratininkai leidosi į žygį aplink Lietuvą

Dviratininkai leidosi į žygį aplink Lietuvą

Ankstų penktadienio rytą Atgimimo aikštėje, prie viešbučio "Amberton Klaipėda" trypčiojo nedidukas būrelis žmonių. Tai dviejų dviratininkų Remigijaus Balandžio ir Marius Puluikio draugai ir artimieji, atėję atsisveikinti ir palinkėti sėkmės. Šie du jauni dviračių sporto entuziastai 8 val. ryto leidosi į žygį aplink Lietuvą. Beje, 1226 kilometrus aplink mūsų šalį jie ketina nuvažiuoti per 72 val. ir pasiekti naują Lietuvos rekordą.

R. Balandį ir M. Puluikį kartu su artimaisiais išlydėjo ir sėkmės linkėjo Klaipėdos miesto meras Vytautas Grubliauskas.

Šio projekto sumanytojai ir vykdytojai ne tik tikisi pagerinti rekordą, bet ir siekia populiarinti dviračių sportą tarp lietuvaičių, nes mano, kad tai labai sveikas ir ekonomiškas užsiėmimas. Dviratininkai skatina prisijungti ir kituose Lietuvos miestuose gyvenančius dviračių mėgėjus bei taip palaikyti žygio dalyvius.

Vaikinai numatytą atstumą važiuos su trumpais sustojimais pašto skyriuose ir degalinėse. Jų žygį ir rekordą fiksuos agentūra "Factum".

Visą kelionę dviratininkus entuziastus lydės namelyje ant ratų įsitaisęs ekipažas, kuris rūpinsis maistu, daiktais, atsarginiais dviračiais ar dalimis, medicinine pagalba.
Planuojama, jog dviratininkai perdien nuvažiuos nuo 360 iki 500 kilometrų. Jeigu viskas eisis sėkmingai, į uostamiestį R. Balandis ir M. Puluikis turėtų grįžti birželio 20 dieną 8 val.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder