Edgaras Jankauskas: tai buvo geriausias mūsų rungtynės su Anglija

Edgaras Jankauskas: tai buvo geriausias mūsų rungtynės su Anglija

Lietuvos futbolo rinktinė paskutinėse 2018 metų pasaulio futbolo čempionato atrankos turnyro rungtynėse sekmadienį namuose 0:1 (0:1) pralaimėjo Anglijo komandai. Tai geriausias Lietuvos komandos rezultatas žaidžiant su Anglijos rinktine per visą istoriją.

„Vyrai atidavė visas jėgas ir be abejo, kad tai geriausios mūsų rungtynės žaidžiant su anglais. Pagal atsidavimą, pagal taktinio plano vykdymą pirmas kėlinys buvo geriausias šiame sezone. Vyrai parodė, kiek jėgų jie gali atiduoti. Labai gaila, kad nerealizavome savo momentų, savo uždirbtų progų. Į tokios komandos, kaip Anglija, vartus mes smūgiavome devynis kartus ir buvo nuojauta, kad mūsų įvartis yra šalia“, - spaudos konferencijoje kalbėjo Lietuvos rinktinės treneris Edgaras Jankauskas.

E. Jankauskas džiaugėsi, kad nepaisant nesėkmingų rungtynių serijos, jo auklėtiniai pademonstravo, jog gali žaisti su stipriausiomis komandomis.

„Šiose rungtynėse mums daugiau dalykų pavyko negu nepavyko. Tokios rungtynės parodo, ko mums trūksta. Su tokiu atsidavimu yra daugiau ramumo, daugiau tikslumo, ilgesnės kamuolio kontrolės. Tai buvo puikus pavyzdys jauniems žaidėjams ir futbolo visuomenei. Turime savyje daug jėgų ir norų. Šiandien žaidėme su viena stipriausių pasaulio komandų, pamatėme kitus greičius ir nebus taip, kad prie to greitai adaptuosimės. Labiausiai mums pritrūko gero atakos užbaigimo. Taip arti įvarčio žaidžiant su anglais dar nebuvome“, - pabrėžė Lietuvos rinktinės treneris.

E. Jankauskas nenorėjo išskirti atskirų žaidėjų pasirodymų šiame atrankos cikle. Svarbiausia jam yra komandos progresas ir sėkmingo kelio paieška. Pasak trenerio, žaidėjams reikia kiekvieną kartą kautis iš paskutiniųjų.

„Reikia padaryti išvadas, koks futbolas mums gali duoti rezultatą ir sukelti daugiausiai nepatogumų mūsų priešininkams. Šitas ciklas parodė, ko mums trūksta futbole, bet parodė, kad galime būti taktiškai disciplinuota komanda, galime vykdyti nurodymus, maskuoti savo trūkumus. Dabar yra daug minčių. Nenorėčiau kalbėti apie individualius žaidėjus. Mums dar reikia smarkiai pasitempti. Šios rungtynės suteikė daug pozityvo ir tikiuosi, kad jį žaidėjai pasiims. Tam reikia labai daug aukotis“, - kalbėjo treneris.

Vos prieš tris dienas Lietuvos rinktinė išvykoje sužaidė lygiosiomis su autsaidere Malta. Po tų rungtynių rinktinė susilaukė daug kritikos dėl prasto žaidimo. E. Jankauskas pabrėžė, kad kritika Lietuvos futbolo yra naudinga, nes tai parodo, kad šis žaidimas yra įdomus.

„Rungtynės Maltoje buvo kaip incidentas. Maltoje privalėjome laimėti, bet būna tokios rungtynės, kai praleidi netikėtą įvartį, kurio daugiau niekada gyvenime nepraleistum. Taip pat galėjo atsitikti ir šiandien - galėjome pelnyti įvartį ir niekas nebūtų nustebęs. Žaidėjai lygiai taip pat norėjo laimėti ir Maltoje. Rezultatas nėra labai blogas, bet pagal žaidimą turėjome laimėti. Labai dėl to išgyvenome, o šios rungtynės parodė, kad galime kautis ir su stipresnėmis komandomis“, - pridūrė E. Jankauskas.

Apie ateitį rinktinėje E. Jankauskas dar negalvoja.

„Ne šiandien reikia apie tai galvoti. Bus laikas ir apie tai pamąstysime“, - sakė E. Jankauskas.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder