"Ekrano" treneris Valdas Dambrauskas: "Norime atsiprašyti komandos gerbėjų"

"Ekrano" treneris Valdas Dambrauskas: "Norime atsiprašyti komandos gerbėjų"

"Ekranas" savo žiūrovų akivaizdoje buvo priverstas pripažinti Vilniaus "Žalgirio" pranašumą rezultatu 0:3. Po pergalės svečiai turnyro lentelėje atotrūkį nuo "Ekrano" padidino iki keturių taškų.

Po pralaimėtų rungtynių namuose "Žalgiriui", "Ekrano" treneris Valdas Dambrauskas sakė apgailestaujantis dėl tokio ekipos žaidimo. Tačiau strategas tvirtino, kad dar ne viskas prarasta, kadangi čempionatas ilgas.

"Sunku kažką pasakyti po tokių rungtynių. Pirmiausia norėčiau atsiprašyti komandos fanų, ištikimiausių gerbėjų, kurie visas rungtynes mus palaikė. Taip žaisti, kaip mes pradėjome rungtynes, kaip žaidėme pirmajame kėlinyje, negalima. Galbūt žaidėjai perdegė, nes rungtynių pradžia buvo ypač nesėkminga" - po pralaimėjimo spaudos konferencijoje sakė "Ekrano" treneris Valdas Dambrauskas.

Po pralaimėjimo "Ekrano" komandos treneris Valdas Dambrauskas pirmiausia atsiprašė žiūrovų už patirtą nesėkmę ir tvirtino, kad ekraniečiai atsigriebs kitose rungtynėse.

"Kai pralaimi rungtynes tokiu skirtumu, tampa aišku, kad gal ir taktika bloga, ir žaidėjai užduočių neįvykdė, ir viskas blogai. Pradėjome rungtynes trimis centro gynėjais, bet būtent iš tos vietos, kuri turėjo būti labiausiai saugoma, gavome pirmus du įvarčius" - apie pralaimėjimo priežastis kalbėjo "Ekrano" strategas.

"Esant tokiai situacijai, be abejo, blogiausias dalykas būtų visai nieko nedaryti. Pralaimėti 2:0 ar 3:0 nėra didelio skirtumo, todėl bandėme stiprinti puolimą, užmegzti kažkokį kontražaidimą. Pirmo kėlinio pabaigoje ir antro kėlinio pradžioje tai, atrodo, jau pavyko, bet kaip tik tuo momentu gavome dar vieną įvartį. Labai žioplą ir vaikišką. Po to, kai rezultatas buvo 2:0, mačas buvo iki sekančio įvarčio. Arba mes įmušam ir grįžtam į rungtynes, arba "Žalgiris" muša trečią ir rungtynės baigtos. Jie įmušė, o mums šansų atsigriebti jau nebebuvo." - sprendimą po praleistų įvarčių nedelsiant stiprinti puolimą paaiškino V. Dambrauskas.

"Futbolas ir yra geras tuo, kad visada yra kitos rungtynės, per kurias gali atsigriebti. Manau, kad dabar būsime pikti ir nusiteikę kitam mačui. Labai tikiuosi, kad šiandien pralaimėjom mūšį, bet karas vis dar tęsiasi" - apie būsimas čempionato rungtynes kalbėjo V. Dambrauskas.

Po pergalės "Žalgirio" strategas Marek Zub tvirtino esąs patenkintas komandos forma ir žaidimo kokybe. Anot stratego, iš "Ekrano" buvo tikimasi didesnio pasipriešinimo.

"Pirmiausia noriu pasakyti, kad šiandien tikėjausi kur kas sunkesnio mačo, atsižvelgiant į tai, kad "Ekranas" užima antrą vietą ir žaidžia namuose. Nuo rungtynių pradžios stengėmės dominuoti aikštėje, kontroliuoti kamuolį ir laukėme progos pasižymėti. Tikėjausi rezultato iš kontraatakų ir standartinių situacijų. Manau, kad mūsų pelnytas pirmasis įvartis buvo kertinė šio susitikimo dalis, nulėmusi visą mačą. Mes parodėme "Ekranui", kad esame pakankamai stiprūs. "Ekrano" ir 'Žalgirio" susitikimai visada prilygsta derbiams, todėl džiaugiuosi, kad šiandien pergalę šventėme mes. Nuo "Ekrano" atitrūkome keturiais taškais, bet tai nieko dar nereiškia, nes čempionatas ilgas" - rungtynes apibendrino VMFD "Žalgiris" vyr. treneris Marek Zub.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder