Europos čempionate - Klaipėdos šokėjų šou

Europos čempionate - Klaipėdos šokėjų šou

Rugsėjo 4-22 dienomis Slovėnijoje vyksiančiame Europos krepšinio čempionate Lietuvai atstovaus ne tik mūsų šalies krepšinio rinktinė - pertraukėlių metu žiūrovus linksmins Klaipėdos universiteto "Leader Dance" šokėjų kolektyvas. Tiesa, ši šokėjų grupė į Slovėniją vyks kiek vėliau, nei krepšininkai - rugsėjo 9 dieną - ir šoks svarbiausiuose pirmenybių etapuose, t.y. pusfinaliuose ir finale. [CITATA]

Į Slovėniją kartu su ilgamete klubo vadove Bronele Švitriene keliaus dešimt merginų: Irina Nikitina, Aušra Bružaitė, Gintarė Pčalinaitė, Ugnė Tarasiukaitė, Greta Laučkaitė, Katerina Šorochova, Ieva Veckutė, Viktorija Bakajeva, Ernesta Stulpinaitė, Domantė Stankevičiūtė bei du vaikinai Andrius Vengalis ir Vitalijus Jagelavičius.

"Džiugu, kad šie vaikinai sutiko mums padėti. Jie į programą įnešė naujų elementų ir pagyvino mūsų pasirodymus. Vitalijus yra sportinės gimnastikos atstovas. Jį treniruoja Sergejus ir Jelena Jemeljanovai, o Andrius - įvairių televizijos projektų šou dalyvis, šokėjas ir šiaip aktyvistas", - pasakojo "Leader dance" kolektyvo narė A. Bružaitė.

Iki tol nuolat su "Leader dance" kolektyvu šokęs pasaulio fitneso čempionas Martynas Malakauskas pagal mainų programą išvyko studijuoti į Bulgariją, tad šįkart Slovėnijoje jo salto šou neišvysime.

Repertuare - per 60 šokių

"Slovėnai mumis susidomėjo dar 2011 metais per Lietuvoje vykusį Europos krepšinio čempionatą. Jau tuomet sulaukėme kvietimo šokti per jų šalyje rengiamas pirmenybes. Jie savo pažadą įvykdė - paskambino ir mus pakvietė. Džiugu, kad vėl atstovausime Lietuvai ir Klaipėdai aukščiausio rango krepšinio šventėje", - "Vakarų ekspresui" pasakojo B. Švitrienė.

Kolektyvo vadovė teigė, kad čempionatui specialiai atnaujino šokių programą.

"Atnaujinome slovėnišką šokį, taip pat parengėme naujovių ir kitų šalių atstovams, kurie dalyvaus čempionate. Graikams esame paruošę Sirtakį, rusams - "Kalinką", taip pat programoje yra Ispanijos, Suomijos ir kitų užsienio šalių šokių motyvų", - aiškino ji.

Klaipėdos universiteto "Leader dance" šokėjų kolektyvo repertuare yra per 60 skirtingų šokių.

KLAIPĖDOS universiteto "Leader dance" kolektyvas gerai žinomas ne tik Lietuvoje, bet ir užsienio šalyse. Klaipėdos šokėjos dalyvavo 2009 m. Europos čempionate, pasaulio čempionate Turkijoje, 2011 metais šoko Europos čempionate, kuris vyko Lietuvoje, praėjusią vasarą dalyvavo Senojo žemyno moterų pirmenybėse Prancūzijoje.

"Dažniausiai šokame tuos šokius, kurie labiausiai žavi publiką. Stebime pagal situaciją ir visuomet prisitaikome prie publikos", - pabrėžė B. Švitrienė.

Slovėnai sukūrė filmuką

Dar 2011 metais, kai Lietuvoje vyko Europos krepšinio čempionatas, užsienio šalių žiniasklaida skyrė daug dėmesio "Leader dance" kolektyvui. Tuomet slovėnai apie klaipėdiečių grupę sukūrė išsamią filmuotą vaizdo medžiagą, o rusai vienoje iš interneto svetainių patalpino didžiulį straipsnį, kurį pavadino "Parketo karalienės".

Panašūs straipsniai ir filmukai pajūrio šokėjams - ne naujiena. 2010 metų planetos pirmenybėse Turkijoje apie "Leader dance" specialius reklaminius filmukus rodė Turkijos ir Argentinos televizijos.

Dar 2011 metas Slovėnijos sirgaliai "Leader dance" kolektyvui padovanojo savo šalies nacionalinės ekipos krepšinio marškinėlius.

"Užsienio šalių sirgalius išmokėme tarti Klaipėdos vardą. Anksčiau dar būdavo, jog mūsų miesto pavadinimą tardavo iškraipytai, neaiškiai, o kuo toliau, tuo daugiau krepšinio sirgalių jau šį žodį taria taisyklingai", - su šypsenomis pasakojo šokėjos.

Anot jų, komplimentai, eilėraščių eilės, gėlės, šampanas, autografų prašymai po pasirodymų - jokia naujiena.

"Prie dėmesio jau esame pripratusios. Tai malonus jausmas. Paglosto mūsų širdeles", - džiaugėsi merginos.

"Leader dance" kolektyvo nariai "Vakarų ekspresui" sakė, kad šiomis dienomis jų treniruočių grafikas itin įtemptas - intensyviai šlifuoja ne tik šokių judesius, bet ir stiprina fizinę būklę "Klaipėda Gym" sporto klube.

Informacija

Grupę, kurią sudaro buvusios ir esamos profesionalios aerobikos, meninės ir sportinės gimnastikos sportininkės, 1994 metais įkūrė Klaipėdos universiteto Kūno kultūros katedros dėstytoja Bronė Švitrienė. Vėliau prie kolektyvo prisijungė pasaulio fitneso čempionas Martynas Malakauskas, o dabar kolektyvui patalkinti sutiko Andrius Vengalis ir Vitalijus Jagelavičius.
Grupė ne tik nuolat šoka įvairiose krepšinio varžybose - Europos, planetos, finalinėse įvairių šalių pirmenybėse, bet ir yra kviečiama dalyvauti šou renginiuose, parodų atidarymuose, pramoginėse televizijų laidose.
Kurdami šokių choreografiją, grupės "Leader dance" nariai į pagalbą kviečiasi buvusius ir esamus "Žuvėdros" šokėjus.
Klaipėdos universiteto šokėjai dalyvavo 2009 m. Europos čempionate, pasaulio čempionate Turkijoje, 2011 metais šoko Europos čempionate, kuris vyko Lietuvoje, praėjusią vasarą dalyvavo Senojo žemyno moterų pirmenybėse Prancūzijoje.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder