Europos krepšinio čempionatą stebės beveik pusė lietuvių

Europos krepšinio čempionatą stebės beveik pusė lietuvių

Artėjančio Europos vyrų krepšinio čempionato Lietuvoje rungtynes žada žiūrėti beveik pusė - 48 proc. - šalies gyventojų. Daugiau nei ketvirtadalis, arba 28 proc., apklaustųjų nurodė, kad tiesiogiai rungtynių nestebės, bet seks jų rezultatus. 25 proc. sakė, kad krepšinio čempionatas jų visiškai nedomina.

88 proc. gyventojų, ketinančių stebėti čempionato rungtynes, planuoja tai daryti namuose, 16 proc. - svečiuose, 12 proc. - kavinėje ar bare. Mažesnė dalis, t. y. 9 proc., krepšinio sirgalių už nacionalinę rinktinę "sirgti" ketina sporto arenose, o 6 proc. - specialiai tam parengtose vietose, pavyzdžiui, aikštėse prie vaizdo projektorių ir pan.

38 proc. Lietuvos gyventojų teigia, kad jų gyvenime sportas yra svarbus, tačiau daugiau nei trečdalis šalies gyventojų visai nesportuoja. Sportas populiaresnis tarp vyrų, jaunesnio - iki 29 m. - amžiaus žmonių. Tai parodė specialus rinkos tyrimų kompanijos "TNS LT" atliktas pirkimo ir vartojimo įpročių tyrimas "TNS Atlas"".

Tyrimo duomenimis, bent kartą per savaitę sportuoja beveik kas trečias, arba 31 proc. apklaustų Lietuvos gyventojų, o 30 proc. tai daro retai. Sakančių, kad visiškai nesportuoja, šalyje yra 38 proc. Vertinant pagal miestus, daugiausiai sporto gerbėjų gyvena Vilniuje, Kaune ir Šiauliuose.

Kalbant apie sportą kaip laisvalaikio leidimo būdą ar pomėgį, paaiškėjo, kad populiariausia sporto šaka tarp šalies gyventojų, kurie bent retkarčiais sportuoja, yra važiavimas dviračiu. Tokį laisvalaikio praleidimo būdą renkasi net 36 proc. sportuojančių gyventojų, ketvirtadalis labiausiai mėgsta plaukimą, 20 proc. žaidžia krepšinį, 13 proc. - bėgioja, o 11 proc. - žaidžia futbolą.

Mažiausiai populiarios sporto šakos Lietuvoje - slidinėjimas, plaukimas baidarėmis, kanojomis ir pan., tenisas, joga bei koviniai menai.

Važiavimas dviračiu, plaukimas ir bėgiojimas Lietuvoje yra vienodai mėgstamas abiejų lyčių, o krepšinį ir futbolą kur kas dažniau renkasi vyrai, jaunesni - iki 29 m. - asmenys, taip pat kaimo vietovių ar mažesnių miestelių gyventojai.

"TNS LT" kontroliuoja tarptautinė tyrimų kompanija "TNS Global". TNS atstovybės yra įsikūrusios daugiau nei 80-yje pasaulio šalių Europoje, Pietų ir Šiaurės Amerikoje, Azijoje ir Ramiojo vandenyno regione, Afrikoje ir Viduriniuose Rytuose.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder