Evaldas Petrauskas: reikia stengtis dėl savęs

Evaldas Petrauskas: reikia stengtis dėl savęs

Prieš kelis metus Londono olimpinėse žaidynėse iškovojęs bronzos medalį boksininkas Evaldas Petrauskas tvirtino: „Noriu aukso medalio ir dėl jo atiduosiu visas jėgas“. Šio tikslo link sportininkas eina užtikrintai: neseniai iškovojo Europos čempionato bronzą ir kelialapį į pasaulio bokso čempionatą. Tiesa, trumpam palikęs bokso ringą, E. Petrauskas jungiasi prie šią savaitę vykstančios „Judėjimo savaitės“ ir su jos dalyviais mielai dalijasi patarimais apie kasdienes treniruotes bei žingsnis po žingsnio tobulinamus boksavimosi įgūdžius.

Evaldai, bokso ringas Jums tarsi žaidimų aikštelė. Ar joje sukatės nuo vaikystės?

– Sportuoti pradėjau dar vaikystėje ir tai darau jau 14 – 15 metų. Visada buvau tvirtai įsitikinęs, kad sportuoti privalu kasdien.

Dėl gerų sportinių rezultatų?

– Kad būtum stiprus, kad nestigtų jėgų. Sportas suteikia stiprybės ne tik kūnui, bet ir charakteriui. Jis moko nepasiduoti. Vaikystėje – nenusileisti kitiems, kad šie nemanytų, jog galima skriausti mažesnius už save.

Kaip atrodo Jūsų treniruočių diena?

– Bokso ringe turi būti ne tik vikrus, bet ir stiprus, dėl to nemažai laiko skiriu pratimams su štanga, su ja treniruojuosi ne tik salėje, bet ir namuose. Gryname ore taip pat renkuosi pratimus, kurie lavina jėgą – stiprinu raumenis darydamas prisitraukimus bei atsispaudimus. Kojų raumenis gerai stiprina pritūpimai – juos rekomenduoju ir kitiems. Šiuos pratimus gali atlikti kiekvienas.

Nuo ko pradėti tiems, kurie niekada nesportavo?

– Kiekvienas pasiekimas prasideda nuo mažo žingsnelio. Pradėkite daryti tiek pratimų, kiek galite. Jei šiandien pajėgiate padaryti tik penkis pritūpimus – darykite penkis arba du kartus po tris. Galbūt rytoj jau galėsite padaryti septynis, o po kurio laiko – ir visus penkiasdešimt. Manau, svarbiausia viską daryti nuosekliai, po truputį.

Kaip taisyklingai daryti atsispaudimus?

– Reikia stengtis dėl savęs, o ne dėl svetimų akių (juokiasi). Svarbiausia – tolygiai ir giliai kvėpuoti. Stenkitės pilnai ištiesti rankas ir tiesia nugara kūną leisti žemyn, kol pasieksite ant žemės padėtas plaštakas.

Boksininkas drauge su kitais olimpinio sporto atstovais prisijungė prie Lietuvos tautinio olimpinio komiteto bei Lietuvos olimpinės akademijos ir projekto partnerio „Coca-Cola HBC Lietuva“ organizuojamos „Judėjimo savaitės“. Jis įsitikinęs, kad su sportu susidraugauti gali kiekvienas.

Prie „Judėjimo savaitės“ iniciatyvos prisijungė 361 ugdymo įstaiga. Planuojama, kad renginiai įvairiuose Lietuvos miestuose į masines mankštas ir bėgimus pritrauks daugiau nei 65 tūkst. dalyvių. Visą savaitę vyksiančio projekto tikslas – skatinti vaikų judėjimą, motyvuoti juos sportuoti, parodyti, kad mankštintis gali kiekvienas.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder