„Fortūnos“ gretose – puolėja iš Puerto Riko

„Fortūnos“ gretose – puolėja iš Puerto Riko

Klaipėdos „Fortūnos“ komanda, šį sezoną vėl pretenduojanti į aukščiausius LMKL apdovanojimus, nutarė dar pasistiprinti ir į savo gretas pasikvietė Puerto Riko rinktinės žaidėją Stephanie Elaine Rosado. 23 metų 187 cm ūgio krepšininkė jau atskrido į Lietuvą ir rytoj mače su Šiaulių „Rūta-Universitetu“ turėtų išbėgti į aikštę.

S.Rosado yra žaidusi NCAA čempionate. Vieną sezoną (2007-2008 m.) ji atstovavo Teksaso universiteto komandai (UTEP), kuriai vidutiniškai pelnydavo po 11 taškų. Metus praleidusi, vėliau tris sezonus (nuo 2009 m.) ji studijavo ir rungtyniavo Indianos Purdju universitete (IPFW), buvo starto penketo žaidėja. Jos pelnomų taškų vidurkis per tris sezonus pakilo nuo 13,8 iki 16,5, o atkovotų kamuolių – nuo 5,2 iki 7,4.

Baigusi universitetą S.Rosado išvyko į Puerto Riką, 2012 m. ji atstovavo „Athleticas de San German“ klubui. Puerto Riko čempionate ji vidutiniškai pelnydavo po 13,2 taško ir atkovodavo po 6,3 kamuolio.

Krepšininkė yra gimusi JAV ir turi dvigubą pilietybę. Ji yra kviečiama į Puerto Riko rinktinę, su kuria laimėjo Pan Amerikos žaidynių aukso medalius, o praėjusiais metais žaidė Londono olimpinių žaidynių atrankos turnyre.

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder