Geriausia Klaipėdos sportininkė - Lina Grinčikaitė

Geriausia Klaipėdos sportininkė - Lina Grinčikaitė

Antrus metus iš eilės geriausia Klaipėdos miesto metų sportininke pripažinta Lina Grinčikaitė. 26-erių olimpietei sprinterei šis pripažinimas skirtas už praėjusią vasarą Kazanėje vykusioje Universiadoje iškovotą vicečempionės titulą.

L. Grinčikaitė geriausia uostamiesčio sportininke buvo pripažinta ir 2008 metais, o 2009, 2010 ir 2011 metais geriausiųjų atletų rinkimuose ji buvo antra.

Ši Edmundo Norvilo auklėtinė į renginį atsiimti apdovanojimo neatvyko, kadangi yra išvykusi į Pietų Afrikos Respublikoje rengiamą treniruočių stovyklą.

Ji intensyviai ruošiasi kitų metų rugpjūtį Ciuriche (Šveicarija) vyksiančiam Europos čempionatui.

"Kai darai tai, kas patinka, ir iš širdies - viskas įmanoma. Šiemet universiadoje 100 m bėgimo varžybose iškovojau sidabro medalį. Gal ir gerai, dabar turiu visų spalvų Universiados medalius", - pabrėžė greičiausia Lietuvos mergina.

NUSTEBO. Sunkiaatletis Žygimantas Stanulis (dešinėje), šiemet iškovojęs Europos ir Universiados bronzos medalius, bei jo treneris Bronislavas Vyšniauskas liko nustebę rinkimų rezultatais. Egidijaus JANKAUSKO nuotr.

Planavo boikotuoti

Antroje 2013 metų geriausiųjų Klaipėdos sportininkų pozicijoje rikiuojasi sunkiaatletis Žygimantas Stanulis.

Šis Bronislavo Vyšniausko auklėtinis tiek Europos suaugusiųjų čempionate, tiek Universiadoje iškovojo bronzos medalius. Tiesa, Ž. Stanulis Universiadoje iš pradžių liko be medalio - buvo ketvirtas, tačiau lapkričio mėnesį atskriejo žinia, jog Tarptautinė sunkiosios atletikos federacija (IWF) dėl dopingo vartojimo diskvalifikavo antrą vietą užėmusį Kazachstano atstovą Aleksandrą Zaičikovą ir klaipėdiečiui atiteko bronzos medalis.

Užkulisiuose virė intrigos ir pasigirdo įvairių tiek sunkiaatlečių, tiek įvairių sporto specialistų kalbų, jog geriausiu Klaipėdos sportininku turėjo būti pripažintas būtent Ž. Stanulis, kadangi iškovojo du svarbius titulus.

Sunkiaatlečiai net mąstė boikotuoti ir neiti į pagerbimo vakarą, tačiau galiausiai atlyžo ir pasirodė šventėje. Tiesa, nebuvo trenerio B. Vyšniausko, tačiau šis su reikalais buvo išvykęs į Vilnių, į Kūno kultūros ir sporto departamentą.

Priminsime, kad dar 2008 metais, kai geriausia Klaipėdos sportininke buvo išrinkta L. Grinčikaitė, o olimpietis ir Europos prizininkas Ramūnas Vyšniauskas liko antras, sunkiaatelčiai pagerbimo vakare nepasirodė.

"Daugiau kojos nekelsime į apdovanojimų vakarus. Nei aš, nei sūnus", - tuomet viešai žiniasklaidai išrėžė B. Vyšniauskas.

Visgi po metų vykusiame analogiškame renginyje sunkiaatlečiai jau dalyvavo.

Dešimtuke - 6 sunkiaatlečiai

Šiemet tradiciškai dešimtuke apstu sunkiaatlečių. Klaipėdoje yra įkurta jų kalvė, kurioje treniruojasi ir meistriškumą kelia geriausi visos šalies sunkiaatlečiai, tad nenuostabu, jog jie skina laurus tarptautinėse arenose.


Šįkart geriausiųjų sportininkų dešimtuke - šeši sunkiaatlečiai. Be jau minėtojo Ž. Stanulio, dar į dešimtuką pateko Modestas Šimkus (pasaulio sunkiosios atletikos čempionate iškovota 11 vieta), Marius Mickevičius (Universiadoje - 6 vieta), Aleksandra Stepanova (Universiadoje - 9 vieta), Sergejus Lichovojus (Sergej Lichovoj, Europos jaunimo čempionate - 4 vieta) ir Tomas Ličinchai (Universiadoje - 11 vieta).

Iš kitų sporto šakų atstovų dar į geriausiųjų sąrašą pateko: Paulius Galkinas (pasaulio jaunių graikų-romėnų imtynių vicečempionas, treneris Artūras Ševelkovas), Šarūnas Banevičius (rutulio stūmimas, Universiadoje - 7 vieta, treneris Gintaras Pridotkas) ir Mantas Knystautas (Europos jaunimo graikų-romėnų vicečempionas, treneris A. Ševelkovas).

"Dragūnas" - komanda Nr.1

Renginio metu apdovanojimų ir padėkos raštų sulaukė ne tik į dešimtuką išrinkti sportininkai, bet ir dar kelios dešimtys atletų.

Apžvelgiant 2013 metų uostamiesčio sporto bendruomenės pasiekimus buvo įvertinti ir neolimpinių, žaidybinių bei nežaidybinių sporto šakų pasiekimai.

Renginyje padėkota ir už uostamiesčio garbę kovojantiems jauniesiems sporto talentams, ir veteranams, ir neįgaliųjų sporto atstovams.

Geriausia žaidybinių sporto šakų komanda pripažinta Klaipėdos "Dragūno" rankininkų ekipa.

Pastaroji 2013 metais tapo Lietuvos rankinio lygos čempione, puikiai kovėsi Europos rankinio federacijos (EHF) taurės varžybose.

Nepamiršta ir "Žuvėdra"

Už 2013 metais iškovotą Europos čempiono titulą tarp nežaidybinių komandinių sporto šakų atstovų geriausiu pripažintas Klaipėdos sportinių šokių ansamblis "Žuvėdra" (treneriai Skaistutė ir Romaldas Idzelevičiai).

Padėkos raštų ir šiltų žodžių sulaukė ir neolimpinių sporto šakų atstovai, tarp kurių karatistai Lukas Kubilius, Viktorija Mockutė, Skaistė Venckutė, Diana Mačiūtė, Laurynas Vaičikauskas, Julius Urbonas, Rima Barusaitė, Ugnė Daukšaitė, rankų lenkikai Vladas Kuizinas, Vygantas Bubnys ir Mantas Ašmonas bei kultūrizmo atstovas Arvydas Mišeikis.

Pagerbta buvo ir neįgaliųjų atstovė Ramunė Adomaitienė. Ji šiemet rugsėjį Olandijoje vykusiose pasaulio žaidynėse iškovojo tris medalius: du aukso, vieną bronzos. Alginos Vilčinskienės auklėtinė buvo neįveikiama šuolio į tolį ir ieties metimo varžybose, o rutulio stūmimo rungtyje liko trečia.

Be to, R. Adomaitienė liepos mėnesį Prancūzijoje vykusiose pasaulio neįgaliųjų pirmenybėse tapo šuolio į tolį rungties vicečempione.

Renginys vyko "Amberton Klaipėda" viešbučio "Vakaris" salėje.

Trečius metus geriausiųjų sportininkų dešimtukas yra renkamas pagal Klaipėdos miesto savivaldybės tarybos patvirtintus nuostatus (atsižvelgiant į čempionatų svarbą ir rezultatus pagal tam tikrą skaičiavimo lentelę yra sumuojami taškai ir daugiausiai taškų surinkęs asmuo kyla į pirmąją poziciją, mažiau - į antrąją ir t. t.), tačiau jau ne pirmus metus sulaukia nemažai kritikos.

Nesulaukė kvietimų

Šiemet buvo nepasitenkinimų ne tik dėl vertinimo kriterijų, bet ir renginio organizavimo.

Dalis sportininkų, įtrauktų į geriausiųjų sąrašą, net negavo pakvietimo į renginį.

"Pirmą kartą girdžiu. Manęs niekas neinformavo, negavau jokio oficialaus kvietimo, nesulaukiau jokio skambučio. Esu įtrauktas į geriausiųjų sąrašą? Man tai naujiena, - vakar prieš pat renginio pradžią situaciją komentavo atsitiktinai "Vakarų ekspreso" mieste sutiktas Europos rankų lenkimo prizininkas Vladas Kuizinas.

- Jei nekvietė, tai ir neisiu. Negi aš per prievartą lįsiu į akis. Tai būtų kažkoks absurdas. Pasakysiu rusišką frazę: "Nekviestas svečias blogiau už totorių", - pridūrė nusipelnęs sportininkas.

Dienraščio žurnalistams perskambinus ir dar keliems į geriausiųjų sąrašą įtrauktiems sportininkams, paaiškėjo tokia pati situacija.


"Kada pagerbimo vakaras? Šiandien? Geras... Nieko nežinau, niekas nekvietė, niekas nieko nesakė", - taip į situaciją sureagavo pasaulio taurės laimėtojas kultūristas Arvydas Mišeikis.

Anksčiau ir žurnalistai prieš kelias dienas ar savaitę sulaukdavo oficialių organizatorių kvietimų į šį renginį, o šiemet tik kelias valandas prieš pagerbimo ceremoniją sulaukė laiško elektroniniu paštu. Susidarė toks įspūdis, kad viskas daroma itin atsainiai - lyg norint užsidėti pliusiuką ir tiek.

"Metai, kupini svarbių įvykių"

Mantas BAGOČIUS, Klaipėdos kūno kultūros ir sporto skyriaus vedėjas

Klaipėdai ir jos sportininkams metai buvo kupini svarbių įvykių. Ypač džiaugiamės ir didžiuojamės Klaipėdoje vykusiomis 9-osiomis Pasaulio lietuvių sporto žaidynėmis, po kurių sulaukėme daug gerų atsiliepimų ir teigiamų emocijų. Smagu, jog Klaipėda subūrė tiek daug po visą pasaulį išsibarsčiusių šalies sportininkų. Puikūs metai buvo ir komandinių sporto šakų atstovams - rankinio komandai "Dragūnas", vyrų krepšinio komandai "Neptūnas", futbolo komandai "Atlantas" ir, žinoma, moterų krepšinio komandai "Fortūna". Negalima nepaminėti puikiais rezultatais ir vėl džiuginusios mūsų pažibos - lengvaatletės Linos Grinčikaitės, sunkiosios atletikos atstovo Žygimanto Stanulio ir kitų garsių sportininkų.

Geriausių Klaipėdos sportininkų sąrašas

1995 metai - Remigijus Lupeikis (dviračių sportas)
1996 metai - Eurelijus Žukauskas (krepšinis)
1997 metai - Vilius Bestauskas (buriavimas)
1998 metai - Linas Balčiūnas (dviračių sportas)
1999 metai - Einaras Šiaudvytis (irklavimas)
2000 metai - Ramūnas Vyšniauskas (sunkioji atletika)
2001 metai - Tomas Vaitkus (dviračių sportas)
2002 metai - Tomas Vaitkus (dviračių sportas)
2003 metai - Tomas Vaitkus (dviračių sportas)
2004 metai - Ramūnas Vyšniauskas (sunkioji atletika)
2005 metai - Ramūnas Vyšniauskas (sunkioji atletika)
2006 metai - Ramūnas Vyšniauskas (sunkioji atletika)
2007 metai - Ramūnas Vyšniauskas (sunkioji atletika)
2008 metai - Lina Grinčikaitė (lengvoji atletika)
2009 metai - Ramūnas Vyšniauskas (sunkioji atletika)
2010 metai - Aurimas Didžbalis (sunkioji atletika)
2011 metai - Aurimas Didžbalis (sunkioji atletika)
2012 metai - Lina Grinčikaitė (lengvoji atletika).

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder