„Gerosios žvaigždės bėgime“ - 160 dalyvių

„Gerosios žvaigždės bėgime“ - 160 dalyvių

Jau aštuntus metus vyko tradicinis šventinis Lietuvos verslo kolegijos organizuojamas "Gerosios žvaigždės bėgimo" turnyras. Šis bėgimas ypatingas tuo, kad dalyviai, įveikdami trasą, aukoja lėšas Maltiečiams, globojantiems vienišus ir savimi negalinčius pasirūpinti senelius. Šiemet surinkta beveik 300 eurų.

Šįkart dėl COVID-19 grėsmingos situacijos ir karantino bėgimo renginys vyko kiek kitaip - dalyviai bėgo ne kaip buvo įprasta visi kartu Klaipėdos senamiestyje pasipuošę Kalėdų senelio atributika, o kiekvienas galėjo nubėgti atstumą savarankiškai savo pasirinktoje saugioje trasje.

Suaugusieji turėjo nubėgti 2020 metrų, vaikai iki 9 metų - 220 metrų. Visa tai dalyviai turėjo užfiksuoti bet kokia sporto programėle (pvz: "Strava", "Nike Run Club", "Samsung health" ir kt.) ir užfiksuoti internete.

ŠAUNUOLIAI. Virtualiame "Gerosios žvaigždės bėgimo" turnyre gausiausiai dalyvavo Klaipėdos lopšelio darželio "Klevelis" auklėtinai.

Šiai užduočiai įgyvendinti dalyviai turėjo visą savaitę. Bėgime dalyvavo 160 įvairių Lietuvos miestų bėgimo mylėtojų.

"Ankstesniais metais būdavo 200-250 dalyvių, tačiau šiemet būrys bėgimo entuziastų yra karantine, jaunimas nevykdo treniruočių, tad skaičius kiek ir sumažėjo. O Maltiečiams kasmet surinkdavome skirtingas aukų sumas, kadaise litais esame surinkę ir 2 000, o eurais būdavo ir 400 ir 500", - sakė pagrindinė "Gerosios žvaigždės bėgimo" organizatorė Genovaitė Avižonienė.

Tarp dailiosios lyties atstovių greičiausiai 2020 m trasą įveikė Salomė Kustaitė, antra liko Reda Latakaitė, trečia - Renata Macijauskienė. Tarp vyrų nugalėtoju pripažintas Valentas Uža, antras - Laimis Verbiugevičius, trečias - Nojus Katkauskas.

Jauniausių dalyvių grupėje (1-9 m) greičiausiai trasą įveikė Rugilė Jankauskaitė ir Eraldas Jonušas.

Sesuo ir brolis Dekteriovai šioje amžiaus grupėje įveikė net 5,16 km distanciją. Atskirų grupių nugalėtojais tapo Henrieta Rudminaitė, Salomė Kustaitė, Augustė Jagminaitė, Reda Latakaitė, Ingrida Šidlauskienė, Renata Macijauskienė, Vida Statškutė-Šatienė.

Vaikinų ir vyrų amžiaus grupės nugalėtojais tapo Eraldas Jonušauskas, Augustas Paleckis, Nojus Katkauskas, Valentas Uža, Algirdas Madeikis.

SU AUGINTINIU. Į šventinį bėgimą žmonės įsitraukė ir su savo augintiniais. Tarp augintinių trasos nugalėtoju tapo Bangos Balnaitės-Stonienės šuniukas Pablo.

Gausiausiai dalyvavo Klaipėdos lopšelio darželio "Klevelis" (direktorė Birutė Šakalinienė) neformalaus ugdymo mokytojos Monikos Noreikaitė auklėtinai.

Tarp augintinių trasos nugalėtoju tapo Bangos Balnaitės-Stonienės šuniukas Pablo.

Artūras Petrauskas išbėgo gražiausią figūrą - šautuvą.

"Visiems dalyviams bus išsiųsti dalyvio medaliai. Absoliučiai geriausiai pasirodę bus apdovanoti taurėmis ir piniginiais prizais", - pabrėžė G. Avižonienė.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder