Griaunamos stadiono VIP tribūnos

Griaunamos stadiono VIP tribūnos

Klaipėdos miesto centrinis stadionas pagaliau atsikratys pagrindinio savo "skaudulio" - apgriuvusių VIP tribūnų. Jau prasidėjo šių tribūnų griovimo darbai, už kuriuos Klaipėdos savivaldybei teks pakloti net 62 tūkst. litų.

"Darbai gali užtrukti maždaug savaitę. Tribūnas griauna konkursą laimėjusi UAB "Rekosta", - situaciją "Vakarų ekspresui" aiškino savivaldybės administracijos Miesto tvarkymo skyriaus vedėjo pavaduotoja Irena Nachčiunova.

Sujudimas prasidėjo, kai kovą stadioną inspektavo UEFA infrastruktūros ekspertas iš Gruzijos Davidas Petriašvilis. Jis nurodė stadiono trūkumus, kuriuos būtina pašalinti iki UEFA turnyro pradžios.

"Atlanto" futbolininkai pirmąsias UEFA Europos lygos turnyro rungtynes žais liepos 3 d., o atsakomąsias - liepos 10 d. Savo varžovus atlantiečiai sužinos birželio 23 d. po burtų traukimo.

Jei "Atlantas" nori žaisti Klaipėdoje, būtina atlikti daug darbų.

"Šiemet pastatyti naujų VIP tribūnų nebespėsime. Tiesiog nugriausime senas, pavojų keliančias tribūnas, išlyginsime pagrindą, o kitąmet planuojame statyti naujas konteinerinio tipo VIP tribūnas. Preliminari tokių tribūnų kaina - maždaug 1,5 milijono litų. Procedūros yra ilgos - reikės skelbti konkursą", - teigė savivaldybės administracijos Sporto ir kūno kultūros skyriaus vyr. specialistas Ignas Pocius.

Anot jo, bus ieškoma išeičių, kad Klaipėdoje visgi vyktų UEFA Europos lygos turnyro rungtynės.

"Vietoje VIP tribūnų galime pastatyti specialiai UEFA varžyboms skirtą palapinę. Taip pat reikia pakeisti ir tribūnose sumontuoti 3 600 naujų plastikinių kėdžių. Senos kėdės yra ne tik susidėvėjusios, bet ir kelia pavojų - nulūžę kampai yra aštrūs. Šiems darbams ieškoma lėšų. Tai reikėtų atlikti iki gegužės vidurio", - pabrėžė I. Pocius.

Savivaldybė, kuri yra stadiono savininkė, jau ėmėsi veiksmų renovacijos darbams pradėti - tribūnose pradėjo išmontuoti senas kėdes. Jau "nurengtos" kelios tribūnos.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder